Dormen en tendes de campanya o al ras i ara, el fred agreuja la seva situació (CCMA)

Malviure en tendes de campanya a la platja de la Barceloneta: "ningú vol viure amb fred"

En una desena de tendes o al ras dormen un grup de joves subsaharians que demanen un lloc digne per viure i estabilitzar la seva situació

Fa temps que un grup de migrants malviuen a la platja de la Barceloneta. Amb l'arribada del fred, demanen un lloc digne per viure mentre no aconsegueixen estabilitzar la seva situació. L'Ajuntament ha assegurat a TV3 que els ha ofert ajuda, però que l'han rebutjada. 

Són joves d'origen subsaharià, la majoria senegalesos. Dormen en tendes plantades a la sorra, en sacs de dormir o directament al ras, com un noi de Letònia que se'ls ha afegit fa només dos dies. Malgrat que és un grup molt variable i això el fa difícil de gestionar per part dels serveis socials, reben l'ajuda puntual d'alguns veïns

"La poli diu que no podem dormir aquí al carrer, que està prohibit, però nosaltres no tenim casa. Què farem, on marxem, on anem? Així millor que molestar, obrir una casa i després problemes. Fa fred, qui vol viure aquí amb el fred? Ningú", diu un d'ells.

La majoria no tenen permís de residència, però també n'hi ha que, tot i tenir papers, no tenen feina ni casa. Un equip de TV3 ha anat a conèixer la seva situació.

ARXIVAT A:
MigracionsPobresaDrets humansPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut