Maluma, durant l'actuació al festival FIFA a Doha, aquest dissabte (Reuters/Molly Darlington)

Maluma planta un periodista quan li pregunta per la vulneració dels drets humans a Qatar

El cantant colombià interpreta l'himne oficial del Mundial de futbol, "Tukoh Taka", amb Nicki Minaj i Myriam Fares

RedaccióActualitzat

Maluma ja és a Qatar per actuar en un dels festivals de música que se celebren en el marc del Mundial de Futbol que comença aquest diumenge. És un dels artistes que hi assisteix i de fet, ha interpretat l'himne oficial "Tukoh Taka" amb Nicki Minaj i la cantant libanesa Myriam Fares a la inauguració del FIFA Fan Festival, a Doha.

Però hi ha altres artistes que no han volgut participar en el Mundial per les denúncies de vulneració dels drets humans i la mort de milers de treballadors en la construcció del estadis de futbol. Entre els noms dels cantants que han rebutjat participar-hi han transcendit els d'Alicia KeysRod Stewart, Dua Lipa o Shakira, entre altres.

La polèmica sobre la implicació dels artistes no ha agradat el cantant colombià, que s'ha aixecat d'una entrevista amb la televisió israeliana quan se li ha preguntat sobre la vulneració de drets humans a Qatar i la polèmica que envolta el Mundial. Aquest ha estat el moment:

 

Maluma s'ha desmarcat de la polèmica: "Estic aquí gaudint de la meva música i de la meva vida bonica, jugant al futbol també". El periodista ha insistit i ha estat llavors quan el cantant s'ha aixecat i ha marxat de l'entrevista. "Ets groller", li ha dit.

El FIFA Fan Festival, on ha actuat Maluma, és el festival que més relació directa té amb la cita futbolística. Es tracta d'un recinte gratuït amb capacitat per a 4.000 persones al parc Al-Bidda de Doha. Allà actuaran també Calvin HarrisOmar Montes, Julian Marley, Clean Bandit o Sean Paul, entre altres.

També hi ha dos festivals més durant les setmanes que dura el Mundial: l'ARAVIA i l'Arcadia. I a més a més d'aquests macroesdeveniments, els recintes del W Hotel i el Doha Golf Club organitzaran concerts. El cartell preveu l'actuació de Black Eyed Peas, J Balvin, Robbie Williams, Jason Derulo, Craig David o Ne-Yo.

I és que qui també ha defensat la participació en les cites musicals durant el Mundial ha estat el cantant Robbie Williams, que ha assegurat a la premsa britànica que actuarà a Qatar. "Seria hipòcrita no fer-ho. No accepto cap mena d'abús, a cap lloc, però si no poguéssim actuar a tots els països que no respecten els drets humans, no podria actuar ni a la meva cuina."


Chanel no hi va

Qui no anirà a Qatar és la cantant Chanel. La cançó que representa la Selecció Espanyola en el Mundial és l'última de la catalana, "TOKE", però l'artista ha volgut deixar clar que no hi anirà perquè es vulneren els drets de les dones. 

Aquest és el videoclip de la cançó:

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut