Sitges

"Malnazidos" inaugurarà el Festival de Sitges, que serà presencial i també virtual

Amb 120 pel·lícules, el Festival de Sitges limita les estrenes i l'aforament al 80 per cent per combatre la Covid-19

Actualitzat

El pròxim Festival de Sitges es planteja com una edició híbrida, presencial i virtual, per si les restriccions de la pandèmia s'endureixen. L'evolució de la crisi del coronavirus en les properes setmanes marcarà el festival, que preveu reduir aforament i estrenes.

La imatge del cartell del festival és un homenatge a "El gabinete del doctor Caligari", que ha fet 100 anys.

 

La centenària
La centenària "El gabinete del doctor Caligari" inspira el cartell del festival

 

El director del festival de cinema fantàstic, Àngel Sala, no vol arriscar la presentació de les 120 pel·lícules preparades per aquesta edició, la número 53 i que s'inaugurarà el 8 d'octubre:

"La nostra intenció és fer un festival predominantment físic amb presència del públic, però amb un complement on-line que és molt important perquè és una seguretat en el moment que empitjori la situació. Mai ens hem plantejat suspendre el festival"


"Malnazidos" obrirà el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, una coproducció catalana sobre zombis ambientada en la guerra civil espanyola i dirigida per Javier Ruiz Caldera i Alberto del Toro. El film adapta la novel·la de Manuel Martín Ferreras, ambientada en la Guerra Civil, i segueix un grup de combatents fugits de bàndols rivals durant la Guerra Civil que s'alien per fer front a un enemic comú: els zombis.

 

Els directors dels festival i de la pel·lícula inaugural de Sitges 2020
Els directors dels festivals i de la pel·lícula inaugural de Sitges 2020 (ACN/Pere Francesch)

 

La seqüela de 'Train to Busan'

En aquesta edició s'estrenarà la pel·lícula coreana 'Peninsula', la seqüela de 'Train to Busan', que a Sitges 2016 va ser mereixedora dels premis a la millor direcció per Yeon Sang-ho i als millors efectes especials.

Altres produccions destacades d'aquesta edició són "La cosmètica de l'enemic", del barceloní Kike Maíllo, "La Vampira de Barcelona", de Lluis Danés, que reconstrueix el cor del Raval de principis del segle XX o el thriller "No mataràs" del manresà David Victori amb Mario Casas com a protagonista.

En el context de la pandèmia del coronavirus, el cinema del Festival de Sitges es presenta com una vàlvula d'escapament més necessària que mai, amb altres propostes, com la terrorífica "Relic", amb Emily Mortimer, o amb "The silencing" protagonitzada per Nikolaj Coster-Waldau.

 

Animació i clàssics

El cinema d'animació també tindrà lloc a Sitges amb 'Lupin III: The First', la continuació de la saga manga creada per Monkey Punch i dirigida per Takashi Yamazaki.

Pel que fa als clàssics del cinema fantàstic, Sitges 2020 celebrarà els 40 anys d''El hombre elefante', de David Lynch i presentarà una remasterització en tecnologia 4K dels 30 anys de 'Desafío total', de Paul Verhoeven.

 

El festival de Sitges també fa lloc a clàssics com
El festival de Sitges també fa lloc a clàssics com "Desafío total"

 

Aforament reduït i mesures de seguretat

La direcció del festival assegura que es compliran els requisits de seguretat perquè el públic portarà mascaretes a les sessions i es controlaran els accessos d'entrada i sortida. Els seients estaran preassignats i l'aforament serà d'un màxim del 80 per cent.

ARXIVAT A:
CinemaFestival de Sitges
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut