Madrid

Malestar sindical després que Treball donés per fet un principi d'acord en la reforma de les pensions

Després que el Ministeri de Treball anunciés que hi havia un principi d'acord amb empresaris i sindicats sobre la reforma de les pensions, concretament en el punt més polèmic, el dels anys cotitzats que s'exigiran per poder-se jubilar als 65 anys amb el 100% de la pensió, els sindicats han mostrat el seu malestar. CCOO i la UGT han admès que les negociacions estan encarrilades, però que el pacte no s'ha tancat encara. Treball havia anunciat el principi d'acord que preveia l'allargament de l'edat de jubilació fins als 67 anys, però recollia que aquells treballadors amb 38 anys i mig cotitzats podrien jublilar-se als 65.

Actualitzat
Malestar sindical davant del comunicat del Ministeri de Treball que donava per fet un principi d'acord en la reforma de les pensions. El secretari de comunicació i portaveu de CCOO, Fernando Lezcano, ha emès un comunicat en què subratlla que les converses continuen per abordar diferents capítols, que encara estan pendents, i no serà fins que es tanquin que es podrà parlar de principi d'acord, moment en què, afegeix, faran una declaració conjunta govern i agents socials. La UGT s'ha manifestat en la mateixa línia.

D'altra banda, el Ministeri de Treball s'ha excusat al·legant en un segon comunicat que ja ha rectificat. Ara ha assegurat que s'està treballant per tancar definitivament l'acord. En tot cas, el que sí que està confirmat és que s'ha desbloquejat el principal escull del procés. Segons han acordat, els treballadors que hagin cotitzat 38 anys i mig podran jubilar-se als 65 anys. Per a la resta, la jubilació serà als 67.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut