Sant Cugat

Malestar entre els treballadors i el territori per la proposta de compra de l'Hospital General de Catalunya que ha fet Salut

Els treballadors qualifiquen l'oferta de compra del conseller Comín "d'OPA hostil", i l'alcaldessa de Rubí ho considera una "deslleialtat institucional"

RedaccióActualitzat

Els treballadors de l'Hospital General de Catalunya qualifiquen d'OPA hostil la proposta de compra del conseller Comín. Li demanen que faci "una proposta ferma a l'empresa" i dubten que l'hospital només valgui 50 milions d'euros. Ho han explicat des del gabinet de crisi, format per CCOO com a sindicat majoritari, l'Associació Professional de Facultatius i la Junta Facultativa.

Segons el gabinet de crisi, els treballadors no en saben res perquè l'empresa propietària, el grup Quiron, no ha rebut cap oferta. També veuen molt complex el pas de privat a públic. L'Hospital General atén cada dia 2.600 persones a les consultes externes "i aquesta activitat no es pot deixar de fer un dia per l'altre", diuen.

En canvi, el sindicat UGT es desmarca de les declaracions del gabinet de crisi i considera que la transacció comportaria un millor conveni per als treballadors i emplacen la Generalitat i l'empresa a parlar de la venda.

Rubí ho considera una "deslleialtat institucional"

Des del territori també han reaccionat. L'alcaldessa de Rubí s'ha mostrat "estupefacta" davant l'anunci del conseller. Ana María Martínez considera que la proposta de Comín és una mostra de "deslleialtat institucional" cap a l'Ajuntament, que ni tan sols coneixia la intenció del govern d'explorar aquesta possibilitat. L'alcaldessa ha assegurat que el govern municipal seguirà reclamant la construcció a Rubí de l'Hospital Vicent Ferrer, per al qual ja han trobat inversor.

"Tenim un inversor disposat a posar els diners per construir l'hospital", ha dit l'alcaldessa, que ja està enllestint la documentació de la proposta per presentar-la al conseller de Salut i als grups municipals. Martínez ha insistit que l'Hospital Vicenç Ferrer és un "servei indiscutible" i ha defensat que "ja és hora que una ciutat de 75.000 habitants tingui un hospital".

El consell comarcal demana una reunió urgent

També el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha fet arribar al conseller de Salut la petició d'una reunió urgent amb els alcaldes de la comarca per abordar la situació de l'atenció sanitària al Vallès Occidental i definir les polítiques d'atenció sanitària de la comarca.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut