Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera, les quatre vicepresidències del govern espanyol
Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera, les quatre vicepresidències del govern espanyol

Malestar a Unides Podem per les quatre vicepresidències del nou govern Sánchez

Des de la formació de Pablo Iglesias asseguren que durant els dos mesos de negociacions no es va parlar de les quatre vicepresidències

RedaccióActualitzat

El nou govern espanyol es coneixerà aquest diumenge. Tindrà quatre vicepresidències, tres d'encapçalades per dones. Primer cop d'efecte de Sánchez en la composició del nou executiu espanyol, que passa de tres a quatre vicepresidències, un fet que no ha agradat gaire a Unides Podem.

Des de la formació de Pablo Iglesias asseguren que, durant els dos mesos de negociacions amb el PSOE, no se'n va parlar, de les quatre vicepresidències. L'anterior govern de Sánchez en tenia dues: Carmen Calvo i la vicepresidència econòmica de Nadia Calviño. Amb el nou executiu de coalició s'esperava sumar-hi la de Pablo Iglesias, però Sánchez ha sorprès amb una quarta cadira: Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica.

La creació d'aquesta quarta vicepresidència dilueix el pes de Pablo Iglesias al Consell de Ministres. Tot i això, segons fonts de la formació morada, no ho criticaran públicament, per evitar una crisi abans que el govern de coalició comenci a caminar.

 


Les quatre vicepresidències

Carmen Calvo, a la Presidència i Relacions amb les Corts; Nadia Calviño, la cartera d'Economia; Pablo Iglesias, Drets Socials i Agenda 2030, i Teresa Ribera, Transició Ecològica. Són les quatre vicepresidències que tindrà el govern Sánchez.

 

 

No són els únic noms que ja es coneixen d'un govern que s'ha de fer públic diumenge. Els nous ministres del govern de coalició de Podem també estan confirmats. Irene Montero ocuparà la cartera d'Igualtat; Yolanda Díaz, la de Treball; Manuel Castells, Universitats, i Alberto Garzón, la de Consum.

 

La Moncloa també ha fet públic que María Jesús Montero serà la nova portaveu de l'executiu i mantindrà la cartera d'Hisenda. La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, també conserven els càrrecs. Per contra, la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el titular de Cultura, José Guirao, cauen del govern espanyol.

El camí del nou executiu arrenca aquest diumenge. Aquest dia, el president espanyol, Pedro Sánchez, comunicarà al rei la composició del gabinet. Dilluns, prendran possessió del càrrec els ministres i serà dimarts quan es farà la primera reunió del nou executiu.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezUnides Podem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut