Majka en el moment de travessar la meta. (Foto: Reuters)
Ciclisme

Majka guanya en solitari una dura etapa alpina que ha reforçat Nibali en el liderat del Tour

El polonès Rafal Majka ha guanyat la catorzena etapa del Tour de França, de 177 quilòmetres entre Grenoble i Risoul, un recorregut alpí, molt exigent, que ha generat un gran espectacle en l'últim ascens. Nibali ha augmentat a 4'37" la diferència amb Valverde, i Joaquim Rodríguez conserva el liderat de la muntanya per poc.

Actualitzat

El polonès Rafal Majka ha guanyat la catorzena etapa del Tour de França, de 177 quilòmetres entre Grenoble i Risoul, un recorregut alpí, molt exigent, que ha generat un gran espectacle en l'últim ascens.

Majka formava part de la fuga de disset corredors, amb Joaquim Rodríguez i altres corredors com Serpa i De Marchi, que han protagonitzat una bona part de la jornada fins que s'ha anat desintegrant entre la duresa de la pujada de Risoul i la pressió del grup perseguidor, on circulaven el líder, Nibali, i Valverde.

El corredor del Saxo ha estat l'únic capaç de mantenir un ritme viu i ha arribat a la meta en solitari, mentre, al darrere, Nibali ha atacat i ha amenaçat el mallot de la muntanya, que el "Purito" ha acabat conservant pels pèls.

Valverde ha fet un salt per intentar sorprendre el mallot groc, però no ha tingut prou força per desenganxar-se. A més, ha tingut la mala sort que un cop amb Peraud li ha trencat el canvi, cosa que li ha impedit progressar i li ha fet perdre un temps molt valuós amb Nibali.

L'italià és ara més líder, a 4'37" de Valverde, i si manté la força que ha demostrat a la muntanya fins ara, podria haver sentenciat el Tour. Pel que fa a Joaquim Rodríguez, seguirà vestint el mallot de pics vermell,  però Majka està empatat a 88 punts i el mateix Nibali en té ara 86.

Anar al contingut