Madrid

Maite Arqué declara des del Senat pel "cas Pretòria"

La senadora del PSC i exalcaldessa de Badalona Maite Arqué no ha comparegut davant del jutge Garzón per declarar sobre el "cas Pretòria". Arqué s'ha acollit a la seva condició d'aforada per no anar a Madrid a declarar com a testimoni davant de l'Audiència Nacional. Arqué podrà fer-ho per carta. L'exalcaldessa era una de les deu persones que Garzón havia d'interrogar per una operació urbanística al port esportiu d'aquesta ciutat. Els que sí que han parlat davant del jutge són un exregidor de Barcelona, Ferran Julià, dos alts càrrecs de Santa Coloma i directius d'empreses implicades en la trama. Cap d'ells no ha volgut fer declaracions a la sortida.

Actualitzat
Pel despatx de Baltasar Garzón han passat nou persones en relació amb el "cas Pretòria" de presumpta corrupció urbanística. No obstant això, la senadora i exalcaldessa de Badalona Maite Arqué s'ha acollit a la seva condició d'aforada per no anar a Madrid a declarar i fer-ho per carta. La resta de persones, citades a declarar sense advocat en qualitat de testimonis, han comparegut de forma molt breu davant Garzón, amb una durada mitjana d'uns deu minuts.

Els primers a declarar han estat els directius de la immobiliària Proinos. A la sortida cap dels nou citats no han volgut fer declaracions més enllà de dir que havien anat bé.

El procediment del "cas Pretòria" investiga operacions urbanístiques suposadament irregulars a les poblacions de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Andreu de Llavaneres, amb vint persones imputades

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut