Magritte, Plensa i Klee, entre les exposicions que veurem aquest 2022

Noms com René Magritte, Jaume Plensa, Paul Klee, Teresa Lanceta i Amèlia Riera marcaran l'art d'aquest any a casa nostra

Anna Figuera RaichsActualitzat

Els equipaments artístics començaran aviat a desplegar la programació del nou any. De l'àmplia oferta expositiva, destaquen noms com els de l'artista surrealista belga, René Magritte, amb una exposició al Caixafòrum de Barcelona; Jaume Plensa, que porta les seves escultures al Museu d'Art Modern de Ceret, i les artistes Teresa Lanceta, al Macba, i Amèlia Riera, a la Virreina.

El 2022 també serà l'any del retorn de les fires i els grans esdeveniments artísitics. La Documenta de Kassel - a Alemanya-, l'exposició d'art contemporani més important del món, marcarà aquest 2022, amb el retorn també de la Biennal d'Art de Venècia

Aquestes són les exposicions que destaquem d'aquesta temporada:
 

"La màquina Magritte"

CaixaForum
24 febrer
L'impacte del surrealisme arriba a casa nostra amb "La màquina Magritte", una exposició al CaixaForum per endinsar-nos en el joc i els quadres pensants d'aquest artista belga, a través de més d'una seixantena d'obres.

 

"Paul Klee i els secrets de la natura"

Fundació Miró
20 octubre

L'aposta de la Fundació Miró és per als secrets de la natura de Paul Klee. Enguany, aquesta institució també mostrarà "El llegat íntim", obres que Miró va voler guardar per a ell o va regalar a la seva família. 

La Fundació Miró exposarà l'obra de Paul Klee
La Fundació Miró exposarà l'obra de Paul Klee (Fundació Miró)

William Turner

MNAC
18 de maig 

Al MNAC hi arribarà l'obra de l'anglès William Turner, el mestre de la llum i els paisatges del mar, en col·laboració amb la Tate Britain, de Londres. En paral.lel, el MNAC exposarà una selecció d'obres de paisatgistes catalans del segle XIX.

El MNAC exposarà l'obra de William Turner
El MNAC exposarà l'obra de William Turner(MNAC)

"Morandi. Ressonància infinita"

La Pedrera 
4 febrer 

L'art torna a La Pedrera després d'una aturada llarga per la pandèmia. Ho fa amb les natures mortes i existencials de Giorgio Morandi. 

La Pedrera exposarà a Giorgio Morandi
La Pedrera exposarà a Giorgio Morandi (La Pedrera)

"Picasso, projecte blau"

Museu Picasso
5 abril

El Museu Picasso revisarà l'època blava de l'artista amb una mostra a la primavera. Es tracta d'una exposició sobre els estudis tècnics de les obres de la col·lecció del museu. El material expositiu és predominantment visual, amb un vessant molt divulgatiu, facilitada per la incorporació a les sales de suports tecnològics i de tècniques digitals que faciliten la difusió de la documentació.

 

"Guillem Viladot - L'experimentació incessant"

Espais Volart
20 maig

La Fundació VilaCasas continua apostant per noms de l'art català contemporani. Eugènia Balcells, Josep Maria Subirachs, Óscar Tusquets i Guillem Viladot. Espais Volart recupera la trajectòria de l'artista d'Agramunt, després de la polèmica sobre la commemoració del centenari del seu naixement.

El CCCB dedica una exposició al psiquiatre Francesc Tosquelles
El CCCB dedica una exposició al psiquiatre Francesc Tosquelles(CCCB)

"Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat"

CCCB
7 abril

La salut mental, el cervell i la condició humana continuen sent l'eix vertebrador del CCCB, amb un nom que sobresurt a la programació, el del psiquiatre Francesc Tosquelles (1912-1994).

Aquest psiquiatre exiliat va dignificar la vida d'aquells que no comptaven, abandonats en manicomis i asils, alhora que denunciava les patologies de l'home normal sota l'Europa dels feixismes. L'exposició viatjarà també al Reina Sofia de Madrid i a Nova York.

 

Carrie Mae Weems

KBr Fundació Mapfre
octubre 2022 

Després d'un any en què la fotografia ha tingut molta presència, aquesta disciplina torna amb força a KBR, amb les imatges de l'afroamericana Carrie Mae Weems, una mostra en col·laboració amb Foto Colectania.

Aquesta artista aborda temes relacionats amb la sexualitat, classe, violència i família, amb fotografies i instal.lacions artístiques. 

La KBr Fundació Mapfre exposarà la fotogriafia de Carrie Mae Weems
La KBr Fundació Mapfre exposarà la fotogriafia de Carrie Mae Weems(KBr Fundació Mapfre)

Amèlia Riera

La Virreina
juliol 

La Virreina desplegarà enguany una amplia programació, amb una mostra dedicada a Amèlia Riera, artista barcelonina pionera en qüestions de gènere. 

 

"Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert"

Macba
8 abril

El Macba posarà en valor l'art tèxtil de Teresa Lanceta, que també serà protagonista a l'IVAM. La seva aproximació al teixit se centra en els elements formals, en allò que els teixits tenen d'original i propi: els lligaments, materials, tradicions i tècniques.

 

Zanele Muholi

IVAM - Institut Valencià d'Art Modern 
6 abril

A l'Institut Valencià d'Art Modern aposten per una de les artistes africanes a l'alsa, la sudanesa Zanele Muholi, fotògrafa i activista contra la intolerància i el racisme. 

 

Rashid Johnson

Hauser & Wirth - Menorca
Estiu 

La propera exposició del nou centre d'art a la Hauser & Wirth, a Menorca, serà de Rashid Johnson, artista que explora narratives a partir de la història i la identitat afroamericanes.

 

Jaume Plensa 

Museu d'Art Modern de Ceret 
5 març 

Jaume Plensa viatjarà de Nova York fins a Ceret, la petita capital del Vallespir, com a convidat d'honor del seu Museu d'Art Modern, jugant amb una geografia íntima a crear vincles amb l'espai.

 

 

ARXIVAT A:
ArtMuseus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut