Maduro inhabilita Juan Guaidó durant 15 anys com a càrrec públic per frau
Guaidó diu que la inhabilitació és una "farsa"

Maduro inhabilita Juan Guaidó durant 15 anys com a càrrec públic per frau

El president del Parlament veneçolà i autoproclamat president del país ha qualificat de "farsa" la seva inhabilitació, i els Estats Units de "ridícula"

Actualitzat

El pols a Veneçuela entre el president Maduro i l'autoproclamat president Guaidó ha entrat en una nova fase. La Contraloría, l'òrgan de control fiscal del país, ha anunciat aquest dijous que inhabilita el president del Parlament i cap de l'oposició per exercir qualsevol càrrec públic durant els pròxims 15 anys.

La Contraloría basa aquesta decisió en el fet que Juan Guaidó va amagar o falsejar dades del seu patrimoni i va rebre diners d'instàncies nacionals i internacionals sense justificar.

Després de la decisió d'inhabilitar-lo, Guaidó ha afirmat que es tracta d'una farsa i ha recordat que la Contraloría és un organisme que treballa al dictat del govern de Nicolás Maduro.

El 23 de gener passat, Juan Guaidó es va autoproclamar president de Veneçuela, i immediatament una cinquantena de països, entre ells els Estats Units i la majoria d'europeus, el van reconèixer.

Des d'aleshores el país viu una situació de bicefàlia, amb el president Nicolás Maduro cada cop més aïllat, d'una banda, i l'autoproclamat president Guaidó de l'altra, que malgrat tot el suport internacional no ha pogut tombar les estructures de poder chavistes, inclòs l'exèrcit.

Durant la crisi per l'arribada d'ajuda humanitària, Guaidó va demanar a l'exèrcit que desbloquegés les fronteres amb els països veïns per permetre l'arribada dels camions, però els militars es van mantenir lleials a Maduro i no van permetre que els camions que portaven l'ajuda entressin al país.

ARXIVAT A:
VeneçuelaJuan GuaidóNicolás Maduro
Anar al contingut