Nicolás Maduro, el 27 de gener, durant la cerimònia d'inici del seu segon mandat presidencial (Reuters)
Nicolás Maduro, el 27 de gener, durant la cerimònia d'inici del seu segon mandat presidencial (Reuters)
Veneçuela

Maduro accepta dialogar amb l'oposició, però no convocar eleccions presidencials

És partidari, en canvi, d'avançar les eleccions legislatives a Veneçuela, que van donar la majoria parlamentària a l'oposició

RedaccióActualitzat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, està disposat a seure a dialogar amb l'oposició sobre "la pau i el futur" del país i a fer-ho amb la participació de mediadors internacionals.

Així ho ha manifestat durant una entrevista a l'agència estatal russa de notícies RIA Nòvosti, en la qual, fins i tot, s'ha ofert a reunir-se amb Donald Trump, "en privat, en públic, als EUA, a Veneçuela o on ell vulgui, amb una agenda oberta". A més, s'ha mostrat convençut que la trobada seria molt positiva.

"Estic segur que si ell [Donald Trump] i jo ens veiéssim cara a cara i parléssim, una altra història s'escriuria."


A la mateixa entrevista, però, s'ha mostrat convençut que el president dels Estats Units té intenció de matar-lo.

"Sense cap mena dubte, Donald Trump ha donat l'ordre de matar-me i ha dit al govern de Colòmbia i a les màfies de l'oligarquia colombiana que em matin."

 

Nicolás Maduro amb el ministre de Defensa, Vladimir Padrino López (dreta), i l'almirall Remigio Ceballos, aquest diumenge, durant unes maniobres militars (Reuters)


Maduro s'ha mostrat partidari d'avançar les eleccions legislatives, que van donar la majoria a l'oposició en el Parlament. Serviria, segons Maduro, de "vàlvula d'escapament" per "rebaixar la tensió que el cop d'estat imperialista [de l'opositor Juan Guaidó, autoproclamat president interí] ha imposat a Veneçuela".

"Seria molt bo que hi hagués eleccions avançades per al Parlament de Veneçuela, seria una bona forma de debat polític i una solució amb el vot popular."


En canvi, ha volgut deixar clar que no té cap intenció d'avançar les presidencials.

"No acceptem l'ultimàtum de ningú al món, ni acceptem el xantatge. A Veneçuela hi ha hagut eleccions presidencials, hi ha hagut un resultat i si l'imperialisme vol unes altres eleccions que esperi al 2025."


Preguntat sobre les sancions anunciades aquest dilluns per la Casa Blanca, que bloquejarà els diners procedents de la venda de petroli de Veneçuela als EUA, Maduro ha defensat que són il·legals i ha assegurat que ho demostraran.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut