Andrea Levy, en una imatge d'arxiu (EFE/Ismael Herrero)

Madrid vol el museu de l'Hermitage que Barcelona rebutja fer a la bocana nord del port

Fonts de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, que encapçala Andrea Levy, asseguren que obriran converses amb el museu rus perquè "Madrid està oberta a totes les sensibilitats artístiques"

RedaccióActualitzat

 Madrid es postula com a seu del museu de l'Hermitage de Sant Petersburg després que l'Ajuntament de Barcelona ha tombat el projecte de construir-lo en uns terrenys de la bocana nord del port.

Tot i que el consistori barceloní va oferir reubicar i reformular el projecte perquè es mantingui a la ciutat, la responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, ha dit que vol parlar amb representants de la pinacoteca per oferir-los anar a la capital d'Espanya.

Fonts de l'Ajuntament han confirmat que obriran converses amb l'Hermitage perquè "Madrid està oberta a totes les sensibilitats artístiques" i "no vetarà" ningú que vulgui presentar el seu projecte a la capital espanyola.

Les mateixes fonts de l'equip d'Andrea Levy han qualificat de "sorprenent" la negativa de Barcelona:

"L'oferta era bona per als veïns d'una àrea degradada com la Barceloneta, després de diversos anys de govern de l'actual alcaldessa."

"Sorprèn que es digui que el projecte no encaixava al litoral, alhora que no se'ls ofereix cap alternativa, almenys que se sàpiga públicament, o que aquest tipus de projecte no encaixa en el seu concepte de ciutat."

 

Projecte de l'edifici de l'Hermitage a Barcelona, obra de Toyo Ito
Projecte de l'edifici de l'Hermitage a Barcelona, obra de Toyo Ito

L'Ajuntament de Barcelona ofereix alternatives

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar aquest dilluns que rebutjava que el Museu de l'Hermitage s'ubiqui a la bocana nord del port basant-se en els quatre informes encarregats a experts, que expressen "dubtes sobre la idoneïtat de l'emplaçament".

Entre d'altres arguments, la tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, va assegurar que és un lloc molt fràgil de cara a possibles llevantades i que no tindria una bona connectivitat.

Els informes ofereixen ubicacions alternatives: la part baixa del Paral·lel, propera al World Trade Center; el Parc de la Barceloneta en terrenys de l'antiga Gas Natural; la zona final de la Rambla Prim, al Fòrum, i l'edifici de les Tres Xemeneies a Sant Adrià.


També volen el Mobile

Recordem que fa uns dies, la Comunitat de Madrid, governada igual que l'Ajuntament pel tripartit de dretes, va dir que estava interessada en el Mobile.

Van ser unes declaracions de la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, en què va assegurar que farien tot el que estigués a les seves mans per tenir el Mobile. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, li va respondre que "la ignorància és atrevida" i, poc després, el mateix director del MGW va assegurar que es queden a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
MuseusAda Colau
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut