L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una imatge d'arxiu
Madrid

Madrid tanca teatres, poliesportius i biblioteques per parar el coronavirus

També es restringeix l'accés a unes quantes sales del Prado i el Reina Sofia i s'ajorna el Festival de Cinema de Màlaga

RedaccióActualitzat

Madrid tanca teatres, centres culturals, poliesportius i biblioteques municipals des d'aquest dimecres i fins al 26 de març per combatre l'expansió del coronavirus.

L'Ajuntament de Madrid ha pres aquesta mesura dràstica que se suma la clausura de centres educatius, des dels zero anys fins a les universitats, que la Comunitat de Madrid va anunciar i que també entrarà en vigor dimecres.

Entre els centres que tanquen hi ha el Teatre Espanyol, les Naves del Español, a Matadero; el Centre Cultural Conde Duque, el Teatre Circ Price i el Fernán Gómez.

Aquestes mesures se sumen a la suspensió d'esdeveniments amb més de 1.000 assistents, que ha decidit el Ministeri de Sanitat, i també s'aplica a Vitòria i La Rioja. Això ja ha portat els teatres madrilenys on es representen musicals tan populars com "El rey León" i "Anastasia", amb aforaments superiors al miler de butaques, a anul·lar totes les funcions fins al dia 25.

 

Tampoc obriran el planetari ni les escoles de dansa i música, i s'han suspès les activitats als museus municipals i els programes d'esport al carrer. I queden cancel·lades la Mitja Marató, les curses populars i les activitats de grup als centres de Madrid Salut, juvenils, de serveis socials o atenció a la família i a la infància.

La vicealcaldessa, Begoña Villacís, ha argumentat que, davant el tancament d'escoles, l'Ajuntament no pot donar alternatives que premetin contagis en espais on es concentra un cert nombre de persones.

L'Ajuntament madrileny, a més de cridar al teletreball, demana a les empreses que flexibilitzin els horaris per evitar que tots els treballadors es concentrin al transport públic en hora punta.

L'Ajuntament de Madrid recomana a la gent que hagi de fer tràmits que opti per fer-los per telèfon, internet o per xarxes, per evitar desplaçar-se.

A la Comunitat de Madrid, el nombre de morts pel coronavirus de la Covid-19 ha arribat a 21, tot persones amb malalties prèvies. El nombre de contagiats és de 782.

Efectes del coronavirus al món cultural

Altres damnificats culturals del coronavirus són el Museu del Prado i el Reina Sofía. Els últims dies han registrat caigudes d'aforament del 50% en comparació amb les mateixes dates de l'any passat. S'ha restringit l'afluència en algunes sales, com la de "Las Meninas" o El Bosco.


També s'han ajornat concerts previstos per als pròxims dies al Wizink Center, amb capacitat per a 15.000 espectadors. Tequila i Amaral, que hi havien d'actuar aquest mes, han posposat els concerts al setembre.

S'han cancel·lat presentacions de llibres i escriptors com Javier Castillo han canviat les entrevistes presencials per les telefòniques.

Tot i que no hi ha cap prohibició oficial, també s'ha ajornat el Festival de Cinema de Màlaga, que havia de començar el 13 de març, i la gala del Premis MIN de la indústria musical independent.  

I s'ha posposat l'estrena de les pel·lícules "Un amigo extraordinario", protagonitzada per Tom Hanks, i "El inconveniente", comèdia espanyola amb Juana Acosta.

 

ARXIVAT A:
TeatreCoronavirus
Anar al contingut