L'Ajuntament de Madrid ordena tancar les terrasses de bars i restaurants
Una terrassa buida a la plaça de San Martín, al centre de Madrid, aquest dijous a la tarda (EFE)
Madrid

Madrid tanca botigues, bars i restaurants, i manté oberts farmàcies i supermercats

En un primer moment l'Ajuntament havia dit que només tancaria les terrasses, però finalment han optat per mesures més dràstiques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha decidit aquest divendres ordenar el tancament de tots els bars, restaurants i botigues de tota mena a partir d'aquest dissabte.

Només podran obrir les farmàcies i els supermercats i altres botigues d'alimentació.


L'alcalde havia avançat part de les mesures

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, havia anunciat a primera hora la suspensió de les autoritzacions a les terrasses del bars i restaurants.

Ho havia dit en una entrevista a la cadena de televisió Antena 3, però ha avisat que no es podia "descartar cap escenari" i que s'havien de tenir "totes les opcions a sobre de la taula":

"Estem en un escenari absolutament incert i inesperat, per descomptat, i les mesures que s'hagin d'adoptar han de tenir la seguretat i la certesa que són les més adequades per frenar el contagi."

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, aquest divendres entrevistat a Antena 3

En l'entrevista l'alcalde ha afegit que estaven estudiant el tancament total de bars i restaurants, i ha dit que caldria "adoptar mesures més severes". Finalment aquestes han arribat poques hores després amb el tancament d'aquests establiments i també de les botigues.


Colau demana que s'eviti anar a bars i restaurants

Després que Madrid hagi anunciat aquesta mesura, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat als ciutadans que durant les pròximes dues setmanes s'abstinguin d'anar a bars i restaurants.

En una entrevistada per a l'emissora RAC1 des del seu confinament domiciliari pels casos de coronavirus al consistori, Colau ha dit que si la gent no fa cas d'això, caldrà prendre "mesures més contundents".

D'altra banda, la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz, ha convocat aquest migdia un consell de govern extraordinari per fer el seguiment de la crisi.

Madrid ja va fer tancar fa 3 dies teatres, poliesportius i biblioteques per intentar frenar l'expansió de la malaltia.


Almeida i Pastor

En l'entrevista televisiva, l'alcalde de la capital ha dit que, malgrat que fa pocs dies va compartir taula amb l'expresidenta del Congrés Ana Pastor, que ha donat positiu de coronavirus, no es farà la prova.

Ha assegurat que no cal perquè no té símptomes i tampoc Pastor en tenia llavors i que, per tant, hi ha molt poques possibilitats que li encomanés la malaltia.

Vista de la plaça de Callao, al centre de Madrid, aquest dijous (EFE)
ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut