Després del pont de la Puríssima s'ha registrat un repunt de casos de Covid a la Comunitat de Madrid (EFE/Ballesteros)
Després del pont de la Puríssima s'ha registrat un repunt de casos de Covid a la Comunitat de Madrid (EFE/Ballesteros)

Madrid redueix de 10 a 6 el màxim de persones a les trobades per Nadal

El toc de queda es manté de la mitjanit a les sis del matí, a excepció de la nit de Nadal i Cap d'Any, que es retarda fins a la 1.30

RedaccióActualitzat

La Comunitat de Madrid ha optat per reduir de deu a sis persones el màxim permès a les reunions per celebrar les festes nadalenques. I aquestes sis persones hauran de pertànyer, com a molt, a dos grups o bombolles de convivència. La restricció s'aplicarà els dies 24, 25 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener.

Es confirma el tancament perimetral de la regió per Nadal, entre el 23 de desembre i el 6 de gener, tot i que estarà permès sortir i entrar del territori per visitar familiars o gent propera.

Isabel Díaz Ayuso ja va avançar dijous que el replantejament de les mesures pel repunt de contagis registrat els últims dies no inclouria, en cap cas, el tancament del comerç o de la restauració o "afectar cada cop més l'economia".

 


L'horari del toc de queda es manté entre la mitjanit i les sis del matí, a excepció de la nit de Nadal i el Cap d'Any, quan el toc de queda es retarda a dos quarts de dues.

El govern d'Isabel Díaz Ayuso també ha anunciat el tancament perimetral de diverses zones bàsiques de salut a Madrid, les que tenen una major incidència de la Covid-19.
 

Evolució de les dades de contagi

L'enduriment de les mesures del pla de Nadal a Madrid les ha anunciat aquest divendres el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, i les ha justificat per les dades d'evolució de la pandèmia.

Fins al 8 de desembre, la situació epidemiològica a la comunitat de Madrid continuava en una tendència descendent, però, després del pont de la Puríssima, van repuntar els casos.

Segons ha explicat el conseller madrileny de Salut, després del pont es van detectar brots en entorns familiars i socials i en grups de més de 10 i 15 persones. Per això ha demanat que es mantingui posada la mascareta en les trobades familiars aquest Nadal, tant en espais privats com públics i en espais interiors i exteriors, i que es ventilin sovint els espais:

"La mascareta només s'ha de treure en el moment que es menja o es beu; l'hem de portar posada sempre davant el virus."


La incidència acumulada a 14 dies a Madrid es va situar a finals de la setmana passada en 214 casos per cada 100.000 habitants i es manté estable el nombre de nous ingressos hospitalaris per Covid. 
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Comunitat de MadridToc de quedaNadal
Anar al contingut