Madrid limitarà les concentracions en terrasses, reunions i oci nocturn

La conselleria de sanitat d'aquesta comunitat autònoma té previst activar aquesta mesura la setmana vinent

Actualitzat

Amb l'objectiu de controlar l'augment de casos, totes les comunitats autonòmes prenen mesures, algunes estan relacionades amb el control de l'oci i les reunions socials.

Madrid ha anunciat que, a partir de la setmana que ve, limitarà les concentracions o reunions de grups nombrosos de gent en terrasses i també augmentarà la vigilància en l'oci nocturn.

Segons ha explicat Antonio Zapatero, viceconseller de sanitat pública de Madrid, cal actuar en els entorns on es produeixen brots com terrasses, reunions i locals d'oci nocturn "quan calgui".

L'Ajuntament està atorgant llicències a bars perquè puguin treure taules al carrer que ocupen places destinades a l'aparcament.

A més, recomanen l'ús de mascareta durant les reunions familiars nombroses en domicilis.

 

Incidència de contagis

La incidència de casos acumulats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants, permet posar en context els territoris on, en funció de la seva població, n'estan tenint més casos. Aquest indicador és el que es fa servir per calcular el risc de brot.

Hi haurà quatre categories que estableixen la gravetat dels contagis. La més greu és la que té més de 150 casos, situació en què es troba l'Aragó. La següent categoria és la que va de 50-149 casos, on hi ha Catalunya i Navarra.

Pel que fa de 10 a 49 casos, hi ha els que estan començant a créixer: País Basc, La Rioja, Madrid, Múrcia, Extremadura, País Valencià, Castella-la Manxa i Andalusia. La resta, registra menys de 10 casos per 100.000 habitants.

 

A més, cal tenir en compte que la mobilitat des de Madrid i el País Basc cap a altres comunitats ha estat un dels factors que ha contribuït a l'ascens de la pandèmia de coronavirus a Espanya, segons les dades preliminars d'un estudi que està desenvolupant el Centre Nacional d'Epidemiologia (CNE).

Madrid supera Catalunya

Catalunya, en canvi, ha tingut una tendència inversa, aquests dies, i ha passat de 142 casos a 58, una xifra superada aquest dimecres per Madrid, que ha notificat 70 positius.

Caldrà veure l'evolució d'aquesta comunitat, que fa una setmana només va declarar 19 positius, però, des d'aleshores, ha superat els 40 casos en dues ocasions.

 

Els joves, factor clau

Tant des del govern autonòmic com des de l'Ajuntament de Madrid s'assegura que l'augment de casos és degut a l'arribada de viatgers per l'aeroport de Barajas, i s'acusa el govern espanyol d'haver-lo convertit en un "colador" de persones amb Covid-19.

En contrast amb aquest discurs, però, la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha fet una crida als joves de la comunitat, aquest dimecres, apel·lant a la seva responsabilitat per frenar el coronavirus.

"Els joves teniu la clau per aturar-lo", ha dit després d'haver explicat que "s'està detectant que són un focus de transmissió més elevat".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut