Madrid haurà incrementat la flota el 26,6% al llarg del mandat (BMW)

Madrid incorpora 169 BMW a la flota de la policia municipal

En total, l'ajuntament de Martínez-Almeida ampliarà la flota policial en un 26,6%, amb un contracte de rènting de 35 milions d'euros per cinc anys

RedaccióActualitzat

BMW ha entregat una flota de 169 vehicles a la policia municipal de Madrid. Es tracta dels models i3 (100% elèctrics), Serie 2 Active Tourer 225xe (híbrids endollables) i els minihíbrids Serie 2 Active Tourer 220iSerie 5 Berlina 530i X5 xDrive30d.

Així, la policia municipal de Madrid ja disposa de les primeres unitats dels 472 nous vehicles que l'Ajuntament de José Luis Martínez-Almeida ha encarregat a diferents marques i per a diferents funcions.

Madrid haurà incrementat la flota el 26,6% al llarg del mandat. BMW destaca que un terç dels vehicles que ha entregat són híbrids endollables i elèctrics.

Entre les adquisicions hi ha vehicles SUV i totterrenys 4x4 (BMW)

Les unitats 100% elèctriques patrullaran prioritàriament a Madrid Central, la zona de baixes emissions de la ciutat, mentre que les unitats dels SUV d'alta gamma X5 compten amb accessoris com pales llevaneus, cabrestants, cintes de tracció i ganxos. 

Segons el fabricant, tots els vehicles incorporen "protecció especial" per donar més seguretat als agents "davant de determinades situacions".

Aquests nous vehicles es faran servir per a tasques de seguretat ciutadana en el marc de l'acord entre l'Ajuntament i l'empresa automobilística, que es prolongarà al llarg dels pròxims 5 anys.

Durant la presentació de les noves adquisicions, Almeida va subratllar l'esforç de l'Ajuntament per continuar millorant els mitjans i les infraestructures dels serveis de seguretat i emergències.

El contracte de tots els nous vehicles policials, amb una durada del rènting de cinc anys, s'ha adjudicat per un total de prop de 35 milions d'euros

Els vehicles elèctrics patrullaran pel centre de la ciutat (BMW)


Totterrenys i SUVs

Els 472 nous vehicles, alguns de camuflats i la majoria retolats, es divideixen entre 184 vehicles SUV, 140 patrullers, 84 furgons, 36 berlines i 28 totterrenys.

Entre les característiques dels nous vehicles, s'ha millorat el sistema de protecció balística i els pneumàtics són quatre estacions, per garantir més mobilitat en cas de circumstàncies atmosfèriques adverses, i mixtos en el cas dels totterrenys.

Els vehicles s'han equipat perquè els agents els puguin utilitzar en diferents situacions (BMW)

Hi ha 20 vehicles nous que compten amb el sistema de reconeixement automàtic de matrícules i hi ha 199 unitats que tenen un sistema de videovigilància exterior que permetrà la transmissió d'imatges al Centre Integral de Senyals de Vídeo de la policia municipal.

També hi ha 155 vehicles amb un sistema compost de càmera i micròfon, que permetrà l'enregistrament de vídeo i àudio de la part de l'habitacle destinat als detinguts.

La majoria dels nous vehicles compten amb l'etiqueta ambiental C (Ajuntament de Madrid)

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut