Madrid habilita els primers hotels com a hospitals per a malalts de la Covid-19

Davant l'imminent col·lapse dels hospitals madrilenys, els pacients menys greus faran la recuperació en habitacions d'hotel

Actualitzat

Davant la falta d'espai als hospitals públics, a Madrid ja s'han derivat alguns pacients a hospitals privats, però, sobretot, es traslladen a hotels. Els malalts que estan menys greus s'han començat a enviar al primer hotel medicalitzat que ha entrat en funcionament.

L'Hotel Colón, a uns 100 metres de l'hospital Gregorio Marañón, és el primer hotel medicalitzat de Madrid. Pacients amb símptomes lleus o a punt de ser donats d'alta ocuparan unes 170 habitacions de les 360 que té l'establiment.

Seran atesos per llicenciats en Medicina i supervisats per professionals i ajudats en tot moment per personal d'infermeria, com els que entraven a primera hora a l'hotel.

A partir d'avui, l'hotel passa a mans de la Conselleria de Sanitat per acollir pacients, a més dels del Gregorio Marañón, els dels hospitals Infanta Leonor i La Princesa.

Aquest divendres, les autoritats madrilenyes obriran el segon hotel hospital, el Marriott, a la carretera de Barcelona, per acollir pacients d'Alcalá i Torrejón, un dels focus de l'epidèmia.

Aquest segon hospital posarà a disposició de Sanitat 869 habitacions, 56 sales de reunions i l'auditori, amb una capacitat per a 2.000 persones.

En total, s'ocuparan uns 40 hotels, que oferiran 4.000 llits. De la mateixa manera, Madrid ha decidit que, als hospitals públics, els malalts, com que no tenen visites, tinguin televisió gratuïta durant aquests dies.

No només els grans hotels s'han ofert per contribuir en l'excepcionalitat d'aquests dies, d'altres més petits també ho han fet. Hotels en acció han creat una plataforma que recull tots els oferiments i propostes de les cadenes i establiments.

Però no tots els oferiments són aptes per ser medicalitzats. Es tenen en compte factors com que estiguin a prop d'hospitals, que no tinguin moltes plantes, que tinguin finestres per ventilar o que disposin de bugaderia.

Els pacients que ocuparan aquestes habitacions són el que no tinguin afeccions respiratòries. Aquí se'ls farà un seguiment fins que la prova de la Covid-19 indiqui que han superat la infecció.

Serà una mesura per alliberar habitacions als hospitals, on s'atendran els casos més greus, que ja comencen a estar a prop de la saturació.

Els sindicats madrilenys s'han queixat que, en paral·lel, la Comunitat només ha desviat un centenar de casos a hospitals privats, que tindrien una capacitat molt més alta.

Dins la situació excepcional, la fira madrilenya IFEMA, habituada a congressos i simposis, es convertirà en les pròximes hores en un refugi per a sensesostre per protegir-los del virus.

Els militars de l'UME s'encarregaran de traslladar-los i confinar-los. En total, s'espera allotjar unes 600 persones d'aquest col·lectiu vulnerable

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut