Policies a l'entrada del Palau de Gel de Majadahonda, a Madrid
Policies custodien l'entrada del Palau de Gel de Majadahonda, a Madrid (EFE / Juanjo Martín)

Madrid enterra les 59 víctimes de Covid-19 que no ha reclamat ningú

Aquest dimecres ha estat el dia en què Espanya n'ha registrat més casos des del final de l'estat d'alarma: un total de 730

El Consell de Govern de la Comunitat de Madrid ha aprovat aquest dimecres enterrar les 59 víctimes de la Covid-19 que fins ara no havien estat reclamades.

Els cossos estaven allotjats a l'Institut de Medicina Legal de la Comunitat de Madrid, unes instal·lacions que, juntament amb els palaus de gel de Madrid i Majadahonda, van fer les funcions de dipòsit de cadàvers provisional en el moment de màxima mortaldat de la pandèmia.

Aquestes persones van morir abans del 21 d'abril. Ara, un cop han passat tres mesos de la seva defunció, la comunitat ha decidit "per dignitat i respecte" el trasllat i l'enterrament al Cementiri Sud de Madrid.

Per això, el govern madrileny ha aprovat una partida de 134.000 euros, que han permès a l'Empresa Municipal de Serveis Funeraris i Cementiris de Madrid, depenent de l'Ajuntament, fer efectiu el servei funerari.

 

Més rebrots a Espanya

La notícia d'aquests enterraments té lloc el mateix dia en què s'han comptabilitzat més casos a Espanya de positius per Covid-19 des del final de l'estat d'alarma: 730 contagis en les darreres 24 hores. Hi ha 224 brots actius, 23 més que fa dos dies, amb 2.622 casos associats, sobretot en activitats agrícoles, d'oci i familiars.

L'Aragó és la comunitat en què hi ha hagut més casos positius: 209 -122 més que ahir-, i creixen també els contagis a Navarra, amb 132 -50 més, i Madrid, amb 70 -22 més.

Madrid registra set brots actius, el més important dels quals és el del Club de Futbol de Fuenlabrada, segons les dades aportades per la conselleria de Sanitat madrilenya.

Pel que fa a Catalunya, la situació es comença a estabilitzar i les autoritats es plantegen restringir l'oci nocturn per impedir els rebots.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut