Un grup de cotorres, una espècie adaptada a la ciutat
Un grup de cotorres, una espècie invasora
Madrid

Madrid eliminarà 12.000 cotorres invasores

L'Ajuntament les caçarà amb xarxes i trampes als nius i s'esterilitzaran els ous

RedacccióActualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha anunciat un pla per eliminar les 12.000 cotorres argentines o de pit gris que "amenacen la seguretat i la biodiversitat de la capital", segons han explicat a la presentació de la campanya, que es posarà en marxa la tardor del 2020.

Entre els problemes que provoca aquesta espècie invasora, hi ha el risc per als vianants, perquè els nius pesen entre 40 i 50 quilos, encara que poden arribar fins els 200, i si cauen des d'una alçada d'uns 15 o 20 metres "són absolutament letals".

A més, les cotorres fan sorolls molestos, transmeten malalties a d'altres ocells, es mengen el seu aliment i són "agressives" amb els pardals autòctons.

 

El cap del servei de biodiversitat de l'Ajuntament de Madrid, Santiago Soria Carreras, n'ha justificat l'eliminació:

"Hem d'entendre que el medi ambient no és tot igual i que hi ha bons i dolents, i que si els que venen de fora tenen un comportament agressiu, doncs, desgraciadament, no hi han de ser i no tenen el mateix dret ecològic a la vida que tenim tots. Són on no han de ser i fan mal."


Xarxes i trampes als nius

L'Ajuntament les capturarà amb xarxes i amb trampes als nius, que les deixen tancades dins a la nit i llavors es cacen abans que puguin sortir. També s'esterilitzaran els ous.

Es calcula un pressupost entre sis i vuit euros per eliminar cada ocell, amb un total que rondarà els 100.000 euros.

Les cotorres han colonitzat Madrid i altres ciutats, perquè hi arribaven com animals de companyia, a partir dels anys seixanta i setanta.

El cap del servei municipal de biodiversitat dona per fet que no s'aconseguirà eliminar-les totes i es conformaria a deixar-ne una població de fins a 600 animals:

"Desgraciadament és un animal que s'adapta molt bé a condicions que no són les seves."

De moment, s'ha començat a censar les cotorres i les pròximes setmanes es presentarà a la Comunitat de Madrid el pla, que ha de complir la llei de benestar animal.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut