Madrid

Madrid acusa Fernando Simón de "deslleial" per qüestionar les xifres d'afectats per Covid

La comunitat de Madrid només ha aconseguit cobrir 400 de les 1.000 places de rastrejadors i té la intenció d'ampliar l'oferta a altres branques professionals

RedaccióActualitzat

A la comunitat de Madrid, els casos confirmats de Covid-19 continuen a l'alça: en una setmana s'han duplicat. Aquest divendres, s'han reunit representants del Ministeri de Sanitat i de la conselleria madrilenya de Salut en un moment en què la relació entre totes dues estan en un punt tens per les dades del coronavirus.

El govern espanyol, per boca de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, ha expressat dubtes sobre la gestió del govern de la comunitat de la pandèmia després de la fi de l'estat d'alarma i sobre la quantitat de PCR que s'estan fent.

Fernando Simón qüestiona la capacitat de detecció de la regió respecte als casos asimptomàtics de Covid-19 i considera que donen xifres "que no es corresponen amb la realitat". Simón va dir que Madrid notifica un 15% de malalts asimptomàtics, "molt per sota de la mitjana nacional" i que, segons ell, aquest no seria "un bon indicador".

Unes paraules que han molestat, i molt, el govern autonòmic. El conseller d'Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty, ha dit que les paraules de Simón són "d'una gran deslleialtat" i que el percentatge d'asimptomàtics és més alt:

"Una enorme deslleialtat per part de Fernando Simón. Enorme deslleialtat perquè les dades que va donar ahir no estaven contrastades amb els epidemiòlegs de la comunitat de Madrid".

El conseller madrileny d'Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty EFE/Fernando Villar
El conseller madrileny d'Hisenda, Javier Fernández-Lasquetty (EFE/Fernando Villar)

El conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha volgut assistir aquest divendres a la reunió tècnica amb el ministeri per expressar la seva queixa per les paraules de Fernando Simón.

Ruiz Escudero assegura que les declaracions de Simón "generen alarma" entre els madrilenys i assegura que va donar "dades que no s'ajusten a la realitat" perquè, a Madrid, les xifres sobre el coronavirus s'aporten "des d'una absoluta transparència".

Tot plegat s'emmarca, segons la Comunitat de Madrid, en l'arbitrarietat i falta de respecte a la veritat amb què el govern de Pedro Sánchez tracta el govern autonòmic madrileny.

La comunitat de Madrid té la intenció d'oferir més places de rastrejadors a altres branques professionals, després que només ha aconseguit cobrir 400 dels 1.000 professionals que es consideren imprescindibles. El reconeixement de les dificultats per contractar contrasta amb el reclutament de personal voluntari a la universitat.

Exterior d'una residència madrilenya on s'ha detectat un brot de Covid-19 (EFE/ David Fernández)
Exterior d'una residència madrilenya on s'ha detectat un brot de Covid-19 (EFE/ David Fernández)
ARXIVAT A:
Coronavirus Comunitat de Madrid
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut