Nova York

Madoff canvia la presó per l'arrest domiciliari i un braçalet electrònic

L'expresident del Nasdaq, el financer nord-americà Bernard Madoff, no ha de tornar, de moment, a la presó. El seu advocat ha pactat noves condicions per al seu client que passen per l'arrest domiciliari i per portar un braçalet electrònic. També ha hagut de pagar una fiança de 10 milions de dòlars i el lliurament de les cases que té a Montau (Nova York) i a Palm Beach (Florida). També ha hagut de lliurar el seu passaport. Madoff, de 70 anys, està acusat d'un frau de fins a 37.000 milions d'euros. A tot això i segons informa "The Wall Street Journal", el fiscal general dels Estats Units, Michael Mukasey, s'ha inhibit de la investigació perquè el seu fill advocat representa un dels executius de Madoff Investment presumptament implicats en aquest cas.

Actualitzat
El financer nord-americà ha sortit del Tribunal Federal del Districte de Nova York amb mig somriure a la cara i una aparença tranquil·la. No ha volgut fer declaracions als periodistes que s'hi havien concentrat.

A partir d'ara, Madoff s'haurà d'estar tancat al seu pis de Manhattan entre les set del vespre i les nou del matí i li controlaran els moviments amb un braçalet electrònic.

Fa una setmana l'FBI va detenir Madoff en aquest apartament. L'havien denunciat els seus dos fills, amb qui no ha tornat a parlar. En aquella ocasió, l'expresident del Nasdaq va parlar i va quantificar la suposada estafa en 50.000 milions de dòlars.

L'arrest domiciliari de Madoff ha arribat un dia després que la Comissió de Valors nord-americana (SEC) ha reconegut la seva responsabilitat en el cas, i també el mateix dia que s'ha començat a investigar la relació d'una neboda de Madoff amb un dels inspectors de la SEC.
Anar al contingut