Macrobatuda al metro amb 17 detinguts reincidents
Macrobatuda al metro amb 17 detinguts reincidents
Barcelona

La macrobatuda al metro s'acaba amb la detenció de 17 carteristes reincidents

Els carteristes acumulen un total de 150 detencions, segons informen els Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

Un centenar d'efectius dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet aquest divendres una nova operació conjunta al metro de Barcelona per enxampar i detenir carteristes reincidents a la xarxa de transport públic de la ciutat. Un cop acabada la macrobatuda, el balanç és de 17 detinguts. Segons un comunicat dels Mossos, entre tots acumulen més de 150 detencions, majoritàriament per per furts i robatoris. Hi ha dos investigats per apropiació indeguda d'un telèfon mòbil i un denunciat per tinença d'haixix.

El dispositiu, batejat com "Draga", s'ha fet a totes les línies de metro i a les estacions més turístiques de Rodalies, com ara plaça Catalunya. Asseguren que l'objectiu és reduir l'activitat delinqüencial dels carteristes reincidents.

 

En l'operació han intervingut agents d'ordre públic i seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra, de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional i membres de la Guàrdia Urbana. També hi han col·laborat agents de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona i d'Adif.
 

Macrooperació policial a totes les línies del metro de Barcelona contra carteristes
 

Un dels detinguts en aquesta operació policial 

Ara fa 10 dies, els tres cossos van fer la primera macrobatuda conjunta, que es va saldar amb una quarantena d'identificacions. De les 43 persones identificades en l'operació Draga, a 30 se les va traslladar a dependències policials d'acord amb la llei d'estrangeria. Només una de les persones detingudes estava en recerca policial per un furt comès anteriorment.

L'Associació de Defensa dels Drets Humans Irídia va denunciar que l'actuació policial conjunta contra carteristes "encobria una batuda d'estrangeria sota perfil racial":


Els Mossos informen que aquest dispositiu se suma als diferents patrullatges que es fan durant l'any. I destaquen que es mantindrà per "continuar garantint la seguretat al transport suburbà i reduir l'activitat delictiva per part dels carteristes que aprofiten les aglomeracions al metro per actuar".

ARXIVAT A:
SeguretatPolicial
Anar al contingut