La Guàrdia Civil lidera la macrooperació

Tretze detinguts en una operació a Catalunya contra el tràfic internacional de marihuana

S'han intervingut 2.500 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en efectiu

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha desplegat aquesta matinada gairebé 300 agents en deu poblacions de Catalunya, en un macrooperatiu contra el cultiu i tràfic de marihuana a Europa.

Durant l'operació s'han detingut tretze persones d'una organització criminal d'origen albanès dedicada al cultiu i tràfic de marihuana que distribuïa la droga per Europa. A més, s'han intervingut 2.500 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en efectiu.

La investigació surt de la Comandància de Tarragona. A la demarcació de Tarragona hi ha hagut escorcolls a Tortosa, Cambrils, Reus i una nau de Torre Serona, al Segrià. També s'han fet registres a Taradell.

En total, s'han desmantellat sis plantacions entre Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Les plantacions, que estaven connectades de manera il·legal a la xarxa elèctrica, han consumit energia per un valor de més de 330.000 euros, equivalent a més de 400 habitatges.

Als detinguts se'ls acusa de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i frau de la xarxa elèctrica. També se'ls investiga per un possible delicte de blanqueig de capital. Els detinguts passaran a disposició del jutge en les pròximes hores.

ARXIVAT A:
PolicialDroguesGuàrdia Civil
Anar al contingut