Madrid

Macrooperació a Barcelona, Alacant i Madrid contra una presumpta xarxa xinesa d'estafadors

Mig miler d'agents de la policia espanyola participen en la batuda, que estaria relacionada amb immobiliàries i locutoris i en què hi podria haver un centenar de detencions

RedaccióActualitzat

La policia espanyola està fent una operació a Barcelona, Alacant i Madrid contra una presumpta xarxa xinesa d'estafadors. Es tractaria d'enganys comesos a través d'internet a ciutadans també xinesos. De fet, la investigació va començar arran d'una petició de les autoritats de la Xina davant els centenars de persones que havien estat estafades els últims mesos.

La xarxa operava des de xalets situats en localitats com Pozuelo de Alarcón i San Sebastián de los Reyes, a Madrid, i Valldoreix, a Sant Cugat del Vallès. Els membres de la xarxa trucaven a compatriotes per vendre'ls productes financers o habitatges que no existien.

Els escorcolls, que es fan en domicilis, empreses immobiliàries i locutoris, podria acabar amb un centenar de detinguts. En l'operació, sota secret de sumari, hi participen mig miler d'agents de la policia espanyola amb el suport de policies xinesos.

Anar al contingut