Berlín

Macron emplaça Alemanya a treballar conjuntament per consolidar el projecte europeu

RedaccióActualitzat

Emmanuel Macron i Angela Merkel han tornat a fer front comú per la unitat d'Europa, aquest cop des de Berlín. En un discurs aquesta tarda al Bundestag, el president francès ha emplaçat Alemanya a treballar conjuntament per consolidar el projecte europeu. I ha tornat a planar la idea d'un exèrcit comú. Paraules que arriben en una setmana decisiva per a la negociació del Brexit, i a mig any de les eleccions europees.

Ha estat una setmana després que la cancellera alemanya participés en els actes commemoratius del centenari del final de la Primera Guerra Mundial en territori francès.

Emmanuel Macron ha fet un reconeixement al treball de la memòria històrica per part dels alemanys, sense haver renunciat a la seva identitat.

Després de les diferents ofrenes florals i dels respectius minuts de silenci, Merkel i Macron han comparegut davant la premsa sense possibilitat de preguntes. Merkel ha advertit que aviat no quedaran testimonis de la Segona Guerra Mundial.

Angela Merkel, cancellera d'Alemanya:

"Els testimonis de la Segona Guerra Mundial aviat no seran entre nosaltres. Nosaltres com a generació de postguerra som responsables pel que realment hem après."

Macron, per la seva banda, ha subratllat la responsabilitat francoalemanya per tirar endavant la Unió Europea i s'ha mostrat agraït amb la predisposició alemanya.

 

 

Emmanuel Macron, president de França:

"Penso que aquestes accions compartides són simbòliques, però indiquen com les respectives històries ens uneixen. És per això que em sento honorat i molt content de ser a la cancelleria."

Les relacions diplomàtiques entre Berlín i París només han fet que millorar durant els mandats de la cancellera i l'eix francoalemany segueix assumint el timó de la Unió Europea.

Merkel ha tractat amb quatre presidents francesos: Chirac, Sarkozy, Hollande i Macron. Ara ja és inevitable pensar com seran aquestes relacions sense Merkel.

ARXIVAT A:
AlemanyaAngela MerkelUnió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut