Macron denuncia un "atac informàtic massiu" a 24 hores de les eleccions a França

Es tracta de correus electrònics, fotografies, contractes i material comptable intern del moviment En Marxa!

RedaccióActualitzat

El candidat favorit en les eleccions presidencials franceses, Emmanuel Macron, ha denunciat un pirateig massiu de documents que aquesta matinada s'han difós a través d'internet.

Es tracta de correus electrònics, fotografies, contractes i material comptable intern del moviment En Marxa!, i asseguren que la filtració també inclou correus i documents falsos pensats per generar confusió.

La filtració va apareixen en una pàgina d'internet, penjada per una persona anònima. Hi ha més de nou gigabytes d'informació. Va arribar poc abans del tancament de campanya. De fet, a En Marxa li va donar el temps just per denunciar els fets i condemnar l'atac.

L'equip de Macron ha comparat aquest pirateig amb el que "hackers" russos van fer a Hillary Clinton.

No se sap qui ha fet la filtració. Wikileaks, s'en va fer ressò, però del seu tuit es despren que no hi estan implicats. De fet, durant tota la nit han seguit l'afer i han desmentit que en la informació hi hagi documents falsificats, com assegura l'equips d'En Marxa.


A 24 hores de les eleccions

Aquest episodi arriba just en el tancament de la campanya. Tot plegat, menys de 24 hores abans que comenci la segona volta de les presidencials franceses.

La Comissió que vetlla pel procès electoral, la CNCCEP, ha publicat un comunicat en què recorda als mitjans que no poden publicar la informació que apareix en la filtració. Els avisa fins i tot de les responsabilitats penals:


Macron, dominador; Le Pen, esbroncada

França viu avui la jornada de reflexió. Les últimes enquestes amplien l'avantatge d'Emmanuel Macron. La demoscòpia li dona el 62% de suport, davant del 38% de Le Pen.

 

La candidata Marine Le Pen va ser esbroncada en l'últim acte de campanya. La líder del Front Nacional, assetjada per la gent, va haver de sortir per la porta de darrere de la catedral de Reims.

Aquest diumenge, els francesos decidiran el president de la República. Tota la informació en l'especial de les Eleccions França 2017.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut