Macron: "No hem declarat la guerra a Al-Assad" (Reuters)
Macron: "No hem declarat la guerra a Al-Assad" (Reuters)
París

Macron afirma que va convèncer Trump de "quedar-se molt de temps" a Síria

Però la Casa Blanca remarca que Trump vol que les tropes tornin als Estats Units "tan aviat com sigui possible"

RedaccióActualitzat

Emmanuel Macron assegura que diumenge va poder convèncer Donald Trump de mantenir les seves tropes a Síria. En una entrevista per televisió, el president francès va explicar que Trump es va manifestar en aquest sentit l'endemà dels bombardejos a Síria, com a resposta a l'atac químic d'Al-Assad.

"Fa deu dies que el president Trump deia que els Estats Units estudiaven anar-se'n de Síria (···) El vam convèncer que era necessari quedar-s'hi molt de temps."

França va participar, al costat dels Estats Units i el Regne Unit, en els bombardejos en punts estratègics del règim sirià.

Però des de Washington, la revelació de Macron queda en entredit. De fet, la Casa Blanca ha puntualitzat que el mandatari nord-americà continua volent que els seus soldats abandonin el país àrab. La portaveu, Sarah Sanders, ho subratlla en un comunicat:

"La missió de les forces nord-americanes no ha canviat. El president ha estat clar sobre aquest tema: vol que els militars tornin tan aviat com sigui possible (···) Ens hem proposat acabar completament amb Estat Islàmic i crear les condicions propícies per impedir-ne el retorn. També esperem que els nostres aliats a la zona es facin responsables, tant a escala financera com militar, de garantir la seguretat a la regió."

Macron: "No hem declarat la guerra a Al-Assad"

A l'entrevista, Emmanuel Macron ha volgut aclarir quines eren les característiques del bombardeig aliat:

"No hem declarat la guerra al règim de Bashar al-Assad. Hem atacat de manera extremadament precisa llocs concrets de fabricació d'armes químiques, que violaven el dret internacional."

Mentrestant, els ministres d'Exteriors dels països de la Unió Europea estan reunits aquest dilluns per buscar una solució comuna. Brussel·les demana rellançar el procés de pau a Síria en el marc de l'ONU després d'avalar l'atac nord-americà, francès i britànic de dissabte contra el règim.

ARXIVAT A:
SíriaTrump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut