Macron, arribant aquest dilluns a la seu d'"En Marxa" a París (Reuters)
Macron, arribant aquest dilluns a la seu d'"En Marxa" a París (Reuters)
París

Macron abandona la presidència del seu moviment i en canvia el nom

El secretari general d'En Marxa assenyala que, de cara a les legislatives, l'objectiu és obtenir una majoria absoluta parlamentària

Actualitzat

El president electe de França, Emmanuel Macron, ha dimitit aquest dilluns com a líder del moviment "En marxa", que va fundar l'agost passat. Després de la victòria en la segona volta de les eleccions, el moviment canviarà el nom pel de "La República en marxa" de cara a les legislatives del mes de juny.

El secretari general del moviment ha informat que Catherine Barbaroux, filla d'immigrants espanyols, ocuparà la presidència de forma provisional fins al congrés fundacional del nou partit, que serà el pròxim mes de juny. El número dos de la formació, Richard Ferrand, ha confirmat que En marxa presentarà candidats a les 577 circumscripcions electorals i que, almenys la meitat, procediran de la societat civil, tot i que no descarta que d'altres provinguin dels partits tradicionals. També ha afegit que almenys la meitat dels candidats seran dones.

El secretari general ha assenyalat que, de cara a les legislatives, l'objectiu és "obtenir una majoria absoluta perquè Emmanuel Macron i el seu govern tinguin els mitjans necessaris per aplicar el projecte polític pel qual ha estat escollit".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut