Celine Dion, Andrea Bocelli, Lang Lang, John Legend i l'amfitriona, Lady Gaga, interpretant "The prayer"
Celine Dion, Andrea Bocelli, Lang Lang, John Legend i l'amfitriona, Lady Gaga, interpretant "The prayer"

Macroconcert benèfic "at home" amb estrelles com Lady Gaga, Billie Eilish i els Stones

Taylor Swift, Chris Martin, Elton John, Celine Dion, Stevie Wonder, McCartney i desenes d'estrelles internacionals actuen al concert benèfic contra el coronavirus

RedaccióActualitzat

Macroconcert històric per les xarxes socials promogut per l'Organització Mundial de la Salut i l'ONG Global Citizen per recaptar fons contra el coronavirus.

En una iniciativa semblant al concert "Live Aid" que es va fer el 1985 per lluitar contra la fam a l'Àfrica, més d'un centenar d'artistes d'arreu del món han participat, des de casa seva, en aquest esdeveniment. 

Lady Gaga, Billie Eilish, Alicia Keys, els Rolling Stones, Stevie Wonder, Taylor Swift, Chris Martin, Elton John, Celine Dion, Andrea Bocelli, Paul McCartney i fins a un centenar d'artistes més de tot el món s'han unit aquesta matinada en un macroconcert virtual titulat "One world: together at home".

Els Rolling Stones en concert a
Els Rolling Stones en concert a "One world: together at home"

Impulsat per Lady Gaga, aquest macroconcert virtual ha volgut servir d'homenatge als sanitaris de tot el món que lluiten en primera línia contra la Covid-19 i recaptar fons per a l'OMS i la lluita per fer front al coronavirus.

Música de tots els estils i de tots els orígens, amb cançons que els artistes han seleccionat especialment per donar ànims i empatitzar amb els ciutadans confinats de mig món.

"Hallelujah", de Leonard Cohen; "What a wonderful world", de Louis Armstrong; "People", la cançó de Barbra Streisand que ha cantat Jennifer Lopez, o la interpretació que John Legend i Sam Smith han fet d'"Stand by me" són alguns dels temes triats per transmetre un mateix missatge d'optimisme i unitat davant la pandèmia

Artistes de primera línia i unes actuacions fetes des de la improvisació de les cases on cadascun d'ells passa el confinament i que s'han emès en directe durant més de 8 hores. El concert s'ha pogut seguir a través de les xarxes socials i ha acabat passades les vuit del matí (hora catalana).

 

 

A la gala també hi han intervingut actrius i actors de Hollywood, esportistes, polítics i altres personalitats que han donat suport a la iniciativa, com l'exprimera dama dels Estats Units Michele Obama, juntament amb Laura Bush, António Guterres, secretari general de l'ONU, o l'activista Greta Thunberg.

Entremig de les actuacions, han aparegut testimonis de sanitaris d'arreu del món, que han explicat com cuiden cada dia dels malalts de coronavirus. 

Billie Eillish canta
Billie Eilish canta "Sunny" acompanyada pel seu germà, Finneas

Alguns artistes, com Alicia Keys, s'han erigit en la veu de persones amb risc d'exclusió o sense sostre, que estan encara més exposades a patir els efectes de la Covid-19. Keys ha parlat en nom de la comunitat afroamericana dels Estats Units, que es veu desproporcionadament afectada pel coronavirus. 

També s'han pogut veure imatges dels aplaudiments o les cançons interpretades des de balcons de diferens parts del món, i fins i tot s'ha pogut veure la policia local a Mallorca cantant "En Joan Petit quan balla".

"One world together at home" ha acabat amb un missatge d'agraïment a totes les persones que treballen a primera línia per combatre el coronavirus i amb un proverbi africà: "El demà pertany a les persones que es preparen avui per afrontar-lo."

Abans, l'última actuació de la nit: Celine Dion, Andrea Bocelli, Lang Lang, John Legend i l'amfitriona, Lady Gaga, interpretant "The prayer".

Elton John en concert a
Elton John en concert a "One world: together at home"
ARXIVAT A:
Coronavirus MúsicaCultura popular
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut