Càrregues d'agents de la Policia Nacional a l'entrada de l'Escola Ramon Llul,l de Barcelona, l'1 d'octubre del 2017
Càrregues d'agents de la Policia Nacional a l'entrada de l'Escola Ramon Llul,l de Barcelona, l'1 d'octubre del 2017

Macrocausa de l'1-O: Òmnium, ANC i Irídia demanen 37 imputacions més de policies nacionals

Les tres acusacions particulars asseguren haver identificat, a partir del visionat de noves imatges, més de 460 accions d'agents que consideren desproporcionades

RedaccióActualitzat

Després de visionar més imatges i gravacions d'actuacions policials en centres de votació del referèndum de l'1 d'octubre, Òmnium, l'ANC i la Fundació Irídia han identificat 468 accions que consideren desproporcionades i il·lícites.

Per això, les entitats independentistes i la fundació de defensa dels drets humans han demanat que s'imputi 37 agents més de la Policia Nacional.

De les 37 imputacions més que demanen, 24 serien noves i 13 serien ampliacions d'imputacions de policies ja investigats. Quatre d'ells són caps de grup. Així, la xifra total d'agents de la Policia Nacional imputats en la causa de l'1-O a Barcelona pujaria fins a 90.

Les tres acusacions particulars en la macrocausa de l'1-O, que investiga el jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona, asseguren haver identificat cops de puny, empentes amb força, obstrucció de les vies respiratòries, escanyaments o puntades de peu per part de la policia espanyola. Tot plegat es recull en un nou informe pericial que han entregat al jutge.

En concret, haurien passat en 16 escoles de Barcelona: Escola Mediterrània, IES Pau Claris, Escola Pia Sant Antoni, IES Ramon Llull, IES Joan Fuster, Centre Educatiu Projecte, Escola Infant Jesús, Dolors Monserdà, IES Santa Caterina de Siena, Àgora, Mare Nostrum, Escola Prosperitat, Escola Víctor Català, IES Joan Boscà, CAP Guinardó i CEIP Els Horts.

A través d'un comunicat, Òmnium, Irídia i l'ANC denuncien que estan suplint "el paper que hauria de fer la Fiscalia en defensa dels drets fonamentals vulnerats a la ciutadania."

Les tres acusacions també reclamen una nova pròrroga de sis mesos de la instrucció del cas per practicar diligències pendents d'investigació i resoldre les que es puguin derivar de les noves imputacions que reclamen. La darrera pròrroga de la investigació fixava la fi de la investigació per a aquest diumenge, 29 de gener del 2022.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicialANCÒmnium Cultural
Anar al contingut