Imatge de l'última manifestació del 8M a Barcelona
Imatge de l'última manifestació del 8M a Barcelona (Europa Press/Lorena Sopena)

"Macho Man", una proposta per sensibilitzar sobre la violència masclista

El Centre d'Arts Santa Mònica acull fins diumenge aquesta instal·lació de teatre document, on es poden escoltar testimonis reals

RedaccióActualitzat

No ens podem acostumar a les notícies de dones mortes per les seves parelles o exparelles ni es pot normalitzar el masclisme. Amb aquesta idea ha tirat endavant la instal·lació "Macho Man", que estarà fins al diumenge 12 de març al Centre d'Arts Santa Mònica, al final de la rambla de Barcelona.

"Estic molt tocada", deia una de les assistents, després d'escoltar i sentir l'experiència de testimonis reals de violència masclista. És una experiència immersiva de teatre document, on no hi ha actors, ni escenari, ni butaques, sinó espais amb auriculars que busquen conscienciar el públic, que es converteix en protagonista.

"Macho Man" és obra d'Àlex Rigola, Alba Alfageme, Irene Vicente i Alba Pujol, i recorda que la violència masclista pot aparèixer dins de la parella, la família o en entorns laborals, socials i judicials. Una de cada tres dones han patit o patiran algun tipus de violència masclista, però encara és una realitat amagada que a vegades costa que surti a la llum.

En aquest vídeo es resumeix el contingut d'aquesta instal·lació:

 

 
ARXIVAT A:
Masclisme Violència masclista
Anar al contingut