Una parella de Mossos d'Esquadra fent tasques de vigilància davant la Ciutat de la Justícia
Una parella de Mossos d'Esquadra fent tasques de vigilància davant la Ciutat de la Justícia
Barcelona

La USPAC vol que es derogui l'ordre que obliga els Mossos a vigilar 24 hores els jutjats

El sindicat policial diu que els efectius destinats al dispositiu Toga impedeixen patrullar i atendre les necessitats de la ciutadania

RedaccióActualitzat

El sindicat USPAC ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, que tramiti la petició de derogació de l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga els Mossos d'Esquadra a vigilar 24 hores al dia tots els jutjats catalans.

El sindicat ja va enviar una carta al president del TSJC la primera setmana d'agost en què reclamava la cancel·lació del dispositiu Toga. A la carta, el sindicat associava la "manca d'efectius policials" provocada per l'operació Toga amb una "minva proporcional en la seguretat de tots els ciutadans de Catalunya".

Des del mes de febrer, una unitat dels Mossos d'Esquadra vigila ininterrompudament cada jutjat català, en compliment de l'ordre del TSJC. Això, segons el sindicat USPAC fa que es destinin 300 policies "a vigilar parets", impedint patrullar en moltes zones i acudir a requeriments de la ciutadania.

L'ordre de vigilar sense interrupció les 49 seus judicials catalanes es va prendre després que diversos jutjats van patir atacs amb fems o pintades als jutjats per part dels CDRs.

 

A la carta, el sindicat assegura que a ells no els "pertoca valorar si és més important vigilar 49 edificis o donar protecció a la ciutadania, això és un element a considerar i reflexionar per la Sala de Govern del TSJC, el CGPJ i el govern de la Generalitat".

En la missiva s'explicaven exemples de falta d'efectius de Mossos com una nit a Tarragona, on un agressor masclista identificat i localitzat no va poder ser detingut durant tot un torn perquè no hi havia patrulles disponibles. També asseguren que s'ha excusat agents d'acudir a intents de suïcidi o requeriments d'alarmes, i s'ha arribat a tancar una comissaria durant una estona per falta d'agents. La manca d'efectius també provoca dificultats en els relleus dels agents per anar al lavabo o a menjar.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraMiquel Buch
Anar al contingut