Gómez Cincunegui ensenya l'abdomen després d'haver-se passat quatre mesos menjant només sucre i panses.
El ciutadà uruguaià va perdre 20 quilos. Només va poder menjar sucre i panses durant 4 mesos. (Foto: Reuters)
Montevideo

L'uruguaià que es va perdre durant 4 mesos als Andes està acusat de violació a Xile

L'home que van trobar en un refugi als Andes 4 mesos després d'haver-se perdut està acusat de violació per les autoritats xilenes. La policia ha informat que l'home, un uruguaià de 58 anys, va intentar escapar-se amb la seva moto i es va endinsar a la serralada dels Andes. Va poder trobar un refugi, ja en territori argentí, on es va alimentar de sucre i panses. Fa uns dies, agents de la policia el van localitzar "amb senyals de deshidratació avançada" i amb 20 quilos menys.

RedaccióActualitzat
El ciutadà uruguaià que van localitzar fa uns dies amb vida als Andes està acusat de violació a Xile. A Raúl Fernando Gómez Cincunegui, de 58 anys, el van trobar les forces de seguretat argentines després d'haver desaparegut durant 4 mesos a la serralada andina. L'home havia estat tot aquest temps en un refugi de muntanya situat a gairebé 3.000 metres d'alçada.

La governadora de la província xilena de Petorca, Ingrid Massardo, ha explicat que Gómez Cincunegui va intentar escapar-se de la policia: "Està acusat de violació i es va voler amagar a Petorca. El van reconèixer i es va sentir acorralat, va deixar la moto al pas d'El Pedernal i va fugir."


Abans que l'home fos localitzat, el fiscal en cap de la zona havia dit en una ràdio xilena que a Gómez Cincunegui el buscaven per la seva desaparició i també perquè tenia una ordre de detenció. Les investigacions van permetre saber que aquesta persona era a la població de Petorca i que intentava travessar la frontera per un pas que hi ha en aquella zona.

La família del ciutadà uruguaià desmenteix, en canvi, que la policia l'estigués buscant per un fet delictiu. Tant la seva dona com la seva filla van assegurar que la causa de què l'acusen ja va quedar desestimada fa molt de temps i que només el buscaven perquè havia desaparegut.

Gómez Cincunegui s'està recuperant, mentrestant, en un hospital de la ciutat argentina de San Juan. Els metges que l'atenen han indicat que respon bé al tractament: "La dieta que se li dóna la tolera de manera correcta. Ha tingut una gran pèrdua de massa muscular, però és qüestió de temps." Els metges creuen que si l'haguessin rescatat una mica més tard no hauria sobreviscut.
Anar al contingut