Montevideo

L'Uruguai fa el primer pas per regular les adopcions per part d'homosexuals

Primer pas perquè els homosexuals puguin adoptar a l'Uruguai. El Congrés dels Diputats ha aprovat un projecte de llei que regularà les adopcions entre parelles d'un mateix sexe. El text haurà de passar ara al Senat, perquè els diputats han introduït algunes modificacions al projecte inicial. Es tracta de la primera llei d'aquestes característiques a l'Amèrica Llatina.

Actualitzat
El tràmit que li queda a la norma és una pura formalitat, perquè la llei ja va ser ratificada per la cambra alta. L'any passat, l'Uruguai ja va aprovar les unions civils entre homosexuals. Al maig, el president del país, Tabare Vázquez, també va abolir una llei que prohibia que els homosexuals entressin a les escoles militars.

L'aprovació d'aquesta reforma sobre les adopcions ha topat amb les fortes crítiques de l'Església i de bona part de l'oposició d'esquerres. Un cop aquest projecte de llei estigui aprovat, l'Uruguai es convertirà en el primer país de l'Amèrica Llatina que legislarà sobre l'adopció de les parelles homosexuals.
Anar al contingut