L'Úrsula, la petita guineu rescatada al mig de la carretera després de perdre la mare

Va arribar al Zoo del Pirineu després de perdre la mare amb 15 dies i 400 grams de pes, però s'està recuperant i confien a poder-la tornar aviat al seu hàbitat natural

Teresa Macià Viles

La Stania entra a la clínica del Zoo del Pirineu a Odèn, al Solsonès, per fer-hi una visita molt especial. Des de fa uns dies s'ha convertit en la mare adoptiva d'una petita guineu que hi va arribar amb només 15 dies. La directora del centre i la seva cuidadora, Stania Kupertova, explica que "era molt esquelètica, molt primeta".

"Estàvem molt preocupats perquè no sabíem si se'n sortiria. Però vam veure que tenia moltíssimes ganes de viure, unes ganes tremendes."

Des de llavors ho han fet tot per intentar salvar-li la vida.

Es diu Úrsula en honor a la persona que la va rescatar del mig de la carretera després que perdés la mare. Quan la van portar al centre pesava només 400 grams, i la van començar a alimentar donant-li petites racions de llet. A poc a poc s'ha anat recuperant i ara ja supera el quilo de pes. Kupertova explica que "hem començat a acostumar-la a carn sòlida perquè les guineus es desenvolupen molt ràpid i aviat la traslladarem a un espai exterior".

El nom l'hi han posat en honor de la persona que la va rescatar de la carretera (CCMA)

L'objectiu: tornar-la al seu hàbitat

L'Úrsula evoluciona bé, tot i que gairebé no es mou, perquè està molt espantada. La directora del Zoo del Pirineu destaca que voldrien donar-li més amor, però el seu repte és poder-la tornar al seu hàbitat. És per això que, durant aquests dies, el contacte amb l'animal ha estat el mínim, el necessari per ajudar-la a sobreviure.

"Li volem donar l'oportunitat de tornar-la a la natura, amb el mal que fa al cor deixar les cries tan soles."

No volen que li passi el mateix que a la Nikki. És una guineu molt mansa. La directora del centre explica que va arribar després de criar-se en una casa de pagès, i ara no pot tornar al seu medi.

La seva cuidadora reconeix que voldrien donar-li "més amor", però no ho fan perquè pugui tornar a la natura (CCMA)

Un refugi d'animals salvatges

L'Úrsula és un dels molts animals salvatges que arriben a aquest zoo. Només l'any passat es van fer 375 rescats, en molts casos, d'aus.

Aquesta és la primera guineu que, després de ser rescatada, té possibilitats de tornar a la natura i esperen poder-la alliberar aviat a la plana de Lleida. Kupertova diu que "s'ha escollit aquesta zona perquè pugui ajudar a fer front a la sobrepoblació de conills".

Segons la directora del centre, "tot pinta bé, penso que anem pel bon camí; nosaltres, i ella també".

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut