Barcelona

L'univers de Gustav Klimt, nova proposta immersiva del Centre Ideal de Barcelona

El gran reclam de la proposta són les projeccions immersives de gran format amb més de 1.000 metres quadrats de pantalla amb obres de l'artista austríac

Actualitzat

Endinsar-se en l'univers de Gustav Klimt, entrar dins dels seus quadres per captar-ne cada color, cada textura, cada traç. Una experiència immersiva de gran format que ofereix una mirada única a l'obra de l'artista simbolista i la seva època.

És el que proposa l'IDEAL, el Centre d'Arts Digitals de Barcelona, que ha ampliat les seves instal·lacions al barri del Poblenou.

Klimt defensava l'obra d'art total i aquí s'ho han pres al peu de la lletra amb una pantalla de 1.000 metres quadrats que permet sentir-se dins de les seves pintures i els edificis que va decorar.

I també viure l'atmosfera de la Viena de principis del segle XX, on brillava amb llum pròpia.

Es tracta d'ampliar coneixements i anar més enllà del que es pot veure en un museu tradicional, com contemplar la cèlebre obra "El petó" augmentada 1.000 vegades.

Una noia observa una escultura anamòrfica que reprodueix una emblemàtica obra Gustav Klimt
Una noia observa una escultura anamòrfica que reprodueix "El petó", de Klimt (ACN/PAU CORTINA)

Jordi Sellas, director de l'IDEAL, explica que ningú deixarà de veure l'obra d'El petó" de Klimt per haver vist una experiència immersiva de Klimt.

"Al contrari, el que volem és descobrir el gust per l'art per a molta gent, per a generacions molt acostumades a les pantalles."

L'exposició també repassa la relació del geni austríac amb pintors catalans com Anglada Camarasa, amb qui té molts elements en comú.

Aquesta exposició arriba després de les de Monet i Barcelona Memòria Fotogràfica, que, tot i la pandèmia, van aconseguir atraure gairebé 200.000 visitants.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut