Nicole Ribera, Albert Bosch i més corredors en el moment que arriben a la platja del Somorrostro i acaben totes les etapes de l'Ultra Clean Mar…
Nicole Ribera, Albert Bosch i més corredors en el moment que arriben a la platja del Somorrostro i acaben totes les etapes de l'Ultra Clean Marathon el 10 de maig de 2018 (horitzontal)

L'Ultra Clean Marathon supera els 1.970 quilos de residus

ACN Barcelona.-L'Ultra Clean Marathon ha finalitzat aquest dissabte a la platja del Somorrostro de Barcelona cap a dos quarts de dues del migdia amb 775,3 kg de residus recollits. En total, durant els set dies que ha durat, s'han recol·lectat 1.973,5 kg de brossa. L'última etapa ha començat aquest matí a les 6.30 hores des del Monestir de Sant Cugat i ha seguit per Collserola, Torre Baró, Can Zam i la desembocadura del Besòs. Després de 295 km recorreguts, Albert Bosch i Nicole Ribera, ambaixadors de la cursa, han destacat la necessitat de donar visibilitat a l'actitud que tothom ha de tenir de cuidar la natura i de mostrar la feina que fan totes les entitats i voluntaris ambientals que treballen de manera anònima perquè "tinguem millor qualitat de vida". Durant el dia d'avui s'han dut a terme diverses activitats educatives i mediambientals, com la construcció d'un piano electrònic amb residus del mar o un taller de mostreig de plàstic 0, entre d'altres. Tot i això, entre les 9 i les 11 del matí ha tingut lloc una neteja dels espigons de Llevant, del Gas, de Selva de Mar i Bac de Roda.

En aquests moments, a Catalunya es generen aproximadament uns 500¿kg de residus l'any per habitant. Cosa que, segons, Xavier Reinaldos, director adjunt de l'Agència de Residus, cal reduir i enfocar-los cap a la via adequada de tractament perquè es puguin reutilitzar. També ha estat present Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori, que ha destacat que l'esdeveniment ha superat totes les expectatives. Vilahur ha explicat que aquesta actuació ha sigut un "repte" que ha ajudat a difondre el seu missatge, més enllà del que ells poden fer com a organització.Durant la cloenda de l'acte, ha tingut lloc l'alliberament d'una gavina corsa. Els Agents Rurals l'han portat fins a la platja del Somorrostro per alliberar-la després d'estar dos mesos de recuperació perquè la van trobar ferida.Albert Bosch ha explicat que ja havia participat en aquest tipus de maratons de vàries etapes i en pitjors condicions, però la valoració dels dos ambaixadors ha estat molt positiva perquè han argumentat que només corrien per la natura i que no ho canviarien per res del món.

Anar al contingut