L'última pel·lícula de Cesc Gay encapçala les estrenes en la reobertura dels cinemes

Drames, cinema alemany, pel·lícules en blanc i negre o adaptacions literàries per gaudir de nou de la gran pantalla

Ismael Martín AmorósActualitzat

Els més cinèfils estaven esperant la reobertura de les sales amb candeletes. Aquest dilluns, alguns cinemes han tornat a tenir algunes cues d'espectadors.

Els cinemes han pogut reobrir amb les restriccions aplicades a tota la cultura: al 50% i amb un màxim de 500 espectadors. Algunes sales ja han obert al públic, com el cinema Truffaut de Girona i els Renoir, Verdi i el Filmax de Barcelona. D'altres ho aniran fent al llarg d'aquesta setmana, com ho faran també els teatres i les sales de concerts.

Cua als cinemes Renoir de Barcelona aquest dilluns (ACN/Pere Francesch)
Cua als cinemes Renoir de Barcelona aquest dilluns (ACN/Pere Francesch)

I per anar recuperant l'activitat, han preparat una cartellera per a tots els gustos. En blanc i negre poderós, adaptacions literàries, abundància de drames i un fort accent alemany.


"SENTIMENTAL"

Dirigida per Cesc Gay.
Comèdia agredolça. Espanya. Participació de TV3. 82 min


"Sentimental", de Cesc Gay troba les portes obertes a la seva barreja de comèdia hilarant, però agredolça. Sopars veïnals, parelles en l'abisme i 4 protagonistes en estat de gràcia.

 

 

"MANK"

Dirigia per David Fincher
Drama biogràfic. Estats Units. 132 min


No hi ha encara a la cartellera superproduccions de Hollywood, però sí una gran producció sobre una obra mestra de la història del cine, "Ciutadà Kane", i amb el Hollywood clàssic de fons. Abans no s'estreni a Netflix i opti a molts Oscars, inclòs Gary Oldman, "Mank", en pantalla gran.

El director David Fincher retrata en blanc i negre el procés de creació del guió de Herman Mankiewicz, i la complexa i genial aliança amb Orson Welles.

 

 

"LAS BRUJAS (de Roald Dahl)"

Dirigida per Robert Zemeckis
Terror. Estats Units. 99 min


Recuperada de la cartellera congelada fa un mes, "Las brujas", adaptació del director Robert Zemeckis del conte de Roald Dahl, amb Anne Hathaway i Octavia Spencer.

 

 

"EMMA"

Dirigida per Autumn de Wilde
Comèdia. Regne Unit. 124 min

La cartellera també recupera "Emma", adaptació de la novel·la de Jane Austen, amb protagonisme per a Anya Taylor-Joy, ara que despunta popularitat per la sèrie "Gambito de dama".

 

 

"EL AÑO QUE DEJAMOS DE JUGAR"

Dirigida per Caroline Link
Drama. Alemanya. 119 min

Més adaptacions literàries, "El año que dejamos de jugar", amb una nena i la seva família obligats a abandonar Alemanya amb l'ascens de Hitler.

 

 

"ONDINA"

Dirigida per Christian Petzold
Drama romàntic. Alemanya. 89 min


També a Berlín, però el contemporani, "Ondina" és la revisió del mite romàntic de la nimfa aquàtica que encarna la idea absoluta de l'amor. Una particularíssima història d'amor, dramàtica i subaquàtica, amb Paula Beer com a millor actriu al Festival de Berlín.

 

 

"DE GAULLE"

Gabriel Le Bomin
Drama. França. 108 min

Afrontant el desastre militar de la invasió alemanya a França, De Gaulle es converteix en l'heroi de la resistència i ara compta amb el primer llargmetratge estrenat al cinema sobre la seva figura.

 

 

"DEAR WERNER"

Dirigida per Pablo Maqueda
Documental. Espanya. 80 min

 

I resseguint els passos del cineasta alemany Werner Herzog en el seu viatge a peu de Munic a París, fa 45 anys, un altre director, el debutant Pablo Maqueda, estrena "Dear Werner".

 


 

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut