Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

L'última novel·la de Julian Barnes, "El sentit d'un final", explora les trampes de la memòria

L'última novel·la de Julian Barnes, "El sentit d'un final", que des d'avui ja és a les llibreries, comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns deteminats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, i després d'haver disfrutat d'una vida tranquil·la, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res.

Carmen AmorósActualitzat
L'última novel·la de Julian Barnes, publicada en català per Angle Editorial, "El sentit d'un final", comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns deteminats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, i després d'haver disfrutat d'una vida tranquil·la i apacible, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res.

Tony Webster és un jubilat divorciat amistosament, amb una filla amb la quie té una relació normal, i aparentment en pau amb la seva vida, fins que una carta d'un bufet d'advocats l'aboca a revisar el seu passat, i molt especialment la seva joventut.

Just abans d'anar a la universitat, el seu grup d'amics s'havia ampliat amb l'Adrian Finn, un noi seriós i intel·ligent que, malgrat la frivolitat dels altres tres es va adaptar molt bé al grup. Van jurar ser amics per sempre, però quan l'exnòvia d'en Tony, una noia complicada i diferent de les altres de la seva edat, comença a sortir amb l'Adrian les coses canvien. I molt.

Han passat 40 anys i ara el Tony s'adona que potser no tot va ser com ell ho recorda.

I és que la memòria és imperfecta i pot fer aflorar velles vivències i nous remordiments. I, fins i tot, obligar-te a reinterpretar tota una vida. "El sentit d'un final" aglutina algunes de les idees que l'autor ha assajat durant tota la seva carrera i ofereix un punt de partida immillorable per revisar el propis fantasmes sense per això deixar de ser una novel·la molt entretinguda -i exquisidament escrita- amb un final sorprenent.

Des d'avui mateix, "El sentit d'un final", Premi Man Booker 2011, ja és a les llibreries catalanes.

Barnes visitarà Barcelona amb motiu de la publicació del llibre i el 26 de novembre serà a La Pedrera per conversar amb Miquel Berga en el marc del cicle "Converses a La Pedrera", en què personalitats de primer ordre reflexionen sobre l'actualitat social i política, i exposen la seva visió del futur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut