Els Mossos desplegaran 51 controls d'alcohol o drogues la nit de Cap d'Any (Arxiu)
Els Mossos desplegaran 51 controls d'alcohol o drogues la nit de Cap d'Any (Arxiu)

L'última nit de l'any sense morts: l'objectiu de l'operatiu de trànsit per Cap d'Any

El SCT recomana extrema prudència al volant o agafar el transport públic. Els Mossos d'Esquadra despleguen 51 controls d'alcoholèmia i drogues

Actualitzat

La combinació d'alcohol i de desplaçaments fan de la Nit de Cap d'Any una data especialment crítica per al trànsit. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra activen des de les 10 de la nit d'aquest dilluns, 31 de desembre, fins a les 10 del matí de dimarts, dia 1 de gener, un dispositiu especial per controlar els conductors.

Hi haurà 51 punts de control de drogues i alcoholèmia a tot Catalunya i hi participaran 172 efectius.
 

 

El consum d'alcohol i drogues es considera un dels principals factors de la sinistralitat a les carreteres. El 2017, el 38% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en alcohol, drogues o psicofàrmacs.

En una entrevista a el El matí de Catalunya Ràdio, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, demana extrema prudència a la carretera.
 

 

L'objectiu: intentar mantenir el balanç de cap mort a les carreteres a les darreres quatre nits de Cap d'Any.


Balanç d'accidents del 2018

Amb l'any, també es tanca el balanç d'accidents de trànsit, que aquest any ha sumat més accidents i víctimes mortals que l'anterior. Especialment, encara és molt alta la xifra de les víctimes en accidents de moto.

Pel que fa al tipus de sinistres, els accidents amb un sol vehicle implicat i les sortides de via han pujat respecte a l'any passat
L'any 2018 tanca amb un 12% més de persones mortes a la carretera en relació amb l'any passat. Han arribat a les 185, de les quals 39 són motoristes.

Els accidents mortals també han augmentat i han passat dels 126 de l'any passat als gairebé 160 d'aquest 2018. Els accidents més freqüents tenen un sol vehicle implicat.
 

 

Transport públic

L'alternativa per a la mobilitat d'aquesta nit és el transport públic. A Barcelona, el metro circularà de manera ininterrompuda des de les 5 de la matinada d'aquest dilluns, 31 de desembre, fins a la mitjanit de dimarts,1 de gener.

 

 

Els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) també ofereixemn el servei continuat de les línies S1, S2, L6, L7, L8 i L12. Els horaris es poden consultar al web de FGC.
 

 

 

ARXIVAT A:
MobilitatTrànsitPolicialDroguesMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut