L'actor nord-americà Leonardo DiCaprio
L'actor nord-americà Leonardo DiCaprio (EFE)

L'últim gest de DiCaprio contra la crisi climàtica: 5 milions per a l'Amazònia

"Sense l'Amazones, no podrem controlar l'escalfament de la Terra. L'Amazones necessita alguna cosa més que les nostres oracions", assegura l'actor nord-americà

RedaccióActualitzat

L'escalada d'incendis a l'Amazones és el nou focus d'ajuda i de denúncia de l'actor nordamericà Leonardo Dicaprio. DiCaprio, activista en matèria de crisi climàtica des de fa més de 20 anys, ha anunciat un fons de 5 milions de dòlars per lluitar contra els incendis a la selva amazònica.

Ho ha fet a través del seu compte d'instagram, aparador de la seva lluita per defensar el planeta:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on


L'actor, un dels més cotitzats a tot el món, es va unir als filantrops Laurene Powell Jobs y Brian Seth el mes de juliol passat per crear la ONG "Eatrh Alliance". Des de l'organització han creat aquest fons, que parteix amb 5 milions de dòlars, per combatre els incendis que els últims dies estan cremant la zona.

"Earth Alliance" demana també que els ciutadans s'uneixin a la causa amb donacions particulars. A la seva web, asseguren que els fons els es destinaran a organitzacions que treballin sobre el terreny per protegir l'Amazones.

 

Crisi climàtica i desforestació

DiCaprio alerta en diferents publicacions a les xarxes socials que la crisi climàtica i la desfortestació són la causa dels focs i dona consells de com evitar-ho:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Regram #RG @rainforesttrust Fires are a major issue for our rainforests and our planet. These fires are intensified by many factors, including the climate crisis and deforestation. Loss of habitat through illegal logging and development exacerbates the intensity and duration of these fires, helping to create situations like the one in the Brazilian Amazon today.⁠ .⁠ Wondering what you can do to help?⁠ .⁠ 1. Keep informed about the situation. Sites like Global Forest Watch Fires (http://fires.globalforestwatch.org/home/) provide valuable information about the fires going on right now.⁠ .⁠ 2. Share your passion for the rainforest with your friends. Educate others about this issue and why it is so important.⁠ .⁠ 3. Try changing your daily habits to be more environmentally friendly. Purchasing environmentally-friendly products and reducing or reusing paper is a great way to start!.⁠ .⁠ 4. If you can, make your voice for the environment heard in your local and national elections.⁠ .⁠ 5. Support organizations like Rainforest Trust. While we can't help stop these particular fires, our work to prevent deforestation helps stop fires like this from happening again. .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ #amazonfires #amazon #rainforest #wildlife #nature #deforestation #saveacres

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on


Les polítiques del president del Brasil, Jair Bolsonaro, també han estat motiu de crítica de l'actor, que alerta que contribueixen a l'acceleració de la desforestació:

"Els pulmons de la Terra estan en flames. L'Amazònia de Brasil, que té 1 milió d'indígenes i 3 milions d'espècies, fa més de dues setmanes que crema. Hi ha hagut 74.000 incendis a l'Amazones brasiler des del començament d'aquest any, un increïble increment del 84% respecte el mateix període de l'any passat. Científics i conservacionistes atribueixen la desforestació accelerada al president Jair Bolsonaro, que va convidar els agricultors a buidar la terra després de prendre possessió del càrrec al gener.⁣ ⁣La selva tropical més gran del món és una peça crítica de la crisi climàtica global. Sense l'Amazones, no podrem controlar l'escalfament de la terra. L'Amazones necessita més que les nostres oracions."

 

 

DiCaprio ha carregat també contra la poca cobertura dels mitjans de comunicació quan s'estan cremant els "pulmons del món":

"Esfereïdor pensar que l'Amazones és la selva tropical més gran del planeta, creant el 20% de l'oxigen de la terra, els pulmons del món, que ha estat cremant i cremant durant els darrers 16 dies sense que hi hagi cap cobertura mediàtica. Per què?"


Comparació amb Notre Dame

DiCaprio no és l'únic famós que ha reaccionat a les xarxes socials pels incendis forestals a l'Amazònia que l'últim any han augmentat un 83%.
 

El cantant porto-riqueny Ricky Martin va criticar, no només el poc ressò dels mitjans, sinó la falta de donacions econòmiques:


El mateix va fer l'ONG en favor de la naturalesa WWF o la cantautora colombo-canadenca Lido Pimienta que s'ha viralitzat:

 


DiCaprio, 20 anys de lluita contra el canvi climàtic

L'actor va celebrar el desembre passat els 20 anys de l'organització que porta el seu nom, la Leonardo DiCaprio Foundation. Des del 1998, segons la mateixa fundació, han destinat més de 100 milions de dòlars a diferents projectes mediambientals.

En la seva lluita per salvar el planeta, el guanyador d'un Oscar també va produir un documental sobre l'amenaça de la crisi climàtica i la necessitat urgent d'una resposta global. "Before the flood" -així es diu el film- es pot veure a YouTube.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMedi ambientAmazònia
Anar al contingut