Una de les rectificacions és a l'article que parla de l'avaluació de les llengües cooficials
Una de les rectificacions és a l'article que parla de l'avaluació de les llengües cooficials
Barcelona

L'últim esborrany de la "llei Wert" preveu que el català s'avaluï al final de Primària

TV3 ha tingut accés al document i ha pogut comprovar que una de les rectificacions que s'hi introdueix és l'article que parla de l'avaluació de les llengües cooficials. El text, però, no va satisfer Rigau, perquè continua recollint que els pares puguin escollir la llengua vehicular de l'educació dels seus fills.

TV3Actualitzat
L'últim document que la consellera d'Ensenyament ha rebut del Ministeri d'Educació modifica dues de les disposicions addicionals que han generat molta polèmica. TV3 hi ha tingut accés i ha pogut comprovar que una de les rectificacions que s'hi introdueix és l'article que parla de l'avaluació de les llengües cooficials. A la pràctica, el canvi representaria que el català també s'avalués al final de la primària. Fins ara, el text parlava només d'avaluar "la llengua materna".

El text, però, no va satisfer Rigau, perquè continua recollint que els pares puguin escollir la llengua vehicular de l'educació dels seus fills. L'avantprojecte manté que la Generalitat haurà de pagar una plaça en un centre privat a aquells alumnes els pares dels quals demanin l'escolarització en castellà i no la tinguin garantida en una escola pública.

La consellera d'Ensenyament en funcions no ha acostat posicions amb el ministre Wert en l'última reunió mantinguda entre les dues parts; una trobada en què Rigau va demanar al ministre, justament, que retirin de la reforma educativa els aspectes lingüístics i de canvi de competències. Més aviat al contrari, s'han constatat les diferències que mantenen.
Anar al contingut