L'últim curs d'escola bressol és gratuït al Vendrell des d'aquest any

Amb aquest iniciativa s'ha doblat el nombre d'infants matriculats al curs de dos anys del primer cicle d'educació infantil

Places d'escola bressol gratuïta per als infants de P2. L'Ajuntament del Vendrell ho ha posat en marxa aquest curs a les cinc escoles bressol municipals que hi ha a la població. El requisit és estar-hi empadronat.

I l'objectiu, segons el consistori, és múltiple: garantir que tothom hi tingui accés, afavorir la integració social i facilitar la conciliació.

"Que la dona pugi ser mare i no renunciar a altres coses tan importants com la formació i la feina", afirma la regidora d'Educació, Sílvia Vaquero. "Perquè no hem d'oblidar que les dones continuen amb la cura gairebé al 90% dels nens i de la gent gran", afegeix.

El curs passat, a les escoles bressol municipals del Vendrell hi havia un centenar de nens matriculats a P2. Aquest curs, el nombre s'ha doblat i són gairebé 200. "En total, el 80% dels alumnes empadronats al Vendrell de 2 anys aniran a les escoles bressol, aquest és l'objectiu", assenyala l'alcalde Kennet Martínez.

 

Segons l'ajuntament, si la mesura té èxit la gratuïtat s'estendrà als altres cursos de P1 i P0.

Cada plaça de l'escola bressol té un cost per a l'ajuntament d'uns 3.000 euros l'any, dels quals les famílies paguen 1.158 euros si els infants hi van només al matí o 1.683 si també hi van a la tarda. Ara les famílies amb nens i nenes de P2 s'estalvien aquests diners i moltes que no s'ho podien permetre ara hi poden portar els fills.

La gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys és una llarga reivindicació que el govern té damunt la taula. El conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha anunciat que és una mesura que des del departament es vol fer realitat en aquest mandat. L'objectiu seria que la Generalitat assumís dues terceres parts del finançament, assumint el terç que paguen les famílies, i que els ajuntaments continuïn pagant el seu terç com fins ara.

ARXIVAT A:
Educació Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut