"L'últim ball de Carmen Amaya", premiada al Zoom Igualada 2014

"L'últim ball de Carmen Amaya" s'endú el Premi Zoom DO Catalunya

L'associació d'empreses vinícoles DO CAT (Denominació d'origen Catalunya) farà entrega del Premi Zoom DO CAT a la millor "TV movie" catalana de la temporada 2013-14 a la producció "L'últim ball de Carmen Amaya". És el primer cop que s'atorga aquest premi i el lliurament es farà dissabte 29 de novembre a la gala de cloenda del festival, al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.

"L'últim ball de Carmen Amaya" es va estrenar el dimecres 4 de juny 2014 al Festival Internacional de Cinema en Català, a Roda de Berà.  És una coproducció de TVC, Batabat i TVE, dirigida per Judith Colell i protagonitzada per Nora Navas, Amara Carmona, Quim Lecina, Andrés Herrera i Marc Clotet, entre d'altres. El llargmetratge va formar part dels actes i activitats que es van fer al voltant de la figura de la gran "bailaora"  i dintre de l'Any Carmen Amaya,  "la capitana",  dedicats a retre homenatge a l'artista, difondre la seva figura i situar-la com una de les artistes catalanes més universals que va revolucionar el ball flamenc.
 
Sinopsi:
Any 2013. Cent anys després del naixement de la gran Carmen Amaya... la Candela, una prestigiosa ballarina de 35 anys, s'enfronta al repte més gran de la seva vida artística. El Fran, el seu amic i productor teatral, li ha ofert la possibilitat d'interpretar Carmen Amaya en un espectacle que la pot dur una altra vegada a la primera línia del flamenc. Durant els últims dos anys, la Candela ha lluitat per superar la lesió medul·lar que va tenir després de caure de l'escenari en un dels seus espectacles. Una lesió que li impedia ballar o que li causar molts dolors quan ho feia. Va arribar a ballar infiltrada per necessitat. A base d'esforç, coratge, sacrifici i dolor, la Candela sembla totalment recuperada i disposada a tornar a fer-se respectar en el món del ball flamenc. El repte és majúscul: un muntatge que serveixi d'homenatge a Carmen Amaya en una successió dels balls més sonats de la genuïna "bailaora", que rememoren etapes importants de la seva vida.

Fitxa artística i tècnica:

Directora: Judith Colell
Guió: Alfred Pérez i Roger Danès
Productors executius: Marc Roma i Tono Folguera
Producció executiva TV3: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Nora Navas, Amara Carmona, Quim Lecina, Andrés Herrera, José Andrés Cortés, Marc Clotet, Antonio José Climent, Luis Aguilar, Lisardo Manzano, Katia Moro, Ana Santiago, Francesc Pagès, Jordi Gracia, Isabel Amaya, José Manuel Fernández Tobalo, Bernat Rifé, Gema Amaya i Colita.
Director de fotografia: Josep M. Civit
Direcció artística: Iassac P. Racine
Coreografies: Katia Moro
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut