Terrassa

L'últim anunci de Netol es quedarà a la cruïlla de Terrassa on el van pintar fa 50 anys

El Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i els propietaris de l'edifici han arribat a un acord per mantenir l'últim rètol publicitari que queda de la marca de productes de neteja

"Su seguro servidor Limpiametales Netol: así usted luce cuando su hogar reluce"

Encara que la gent jove ja no sàpiga què és, el majordom galtaplè de Netol va ser una de les icones publicitàries més populars dels anys 60.

Finalment, el somriure del majordom continuarà lluint a la cruïlla dels carrers Font Vella i Cardaire de Terrassa: el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i els propietaris de l'edifici han arribat a un acord per conservar l'últim rètol publicitari que queda a Espanya del producte de neteja.

El rètol publicitari del netejavidres Netol, un producte molt popular als anys 60
El rètol publicitari del netejavidres Netol, un producte molt popular als anys 60

Amb aquest acord, el rètol passa a ser propietat del museu, que s'encarregarà de restaurar-lo, com explica el director, Jaume Perarnau Llorens:

"Passa a ser un objecte del museu, amb la diferència que no és a les sales de reserva o d'exposició, sinó que és al lloc on ha estat sempre, i ara iniciem el procés de restauració in situ".

Sepultat per altres anuncis més moderns, el rètol de Netol va reaparèixer la primavera passada en una paret on era habitual posar-hi insercions publicitàries. En retirar una tanca publicitària, va quedar al descobert l'anunci d'aquesta empresa catalana de productes de neteja.

Imatge de l'anunci de Netol, poc després que el pengessin a la cantonada dels carrers Font Vella i Cardaire, a Terrassa
Imatge de l'anunci de Netol, poc després que el pengessin a la cantonada dels carrers Font Vella i Cardaire, a Terrassa

El mural el van pintar Josep Pont i el seu pare, que es dedicava a fer cartells, en la segona meitat dels anys 60. "El meu pare va fer la silueta a mà i jo la vaig reomplir", recordava al mes de maig en una entrevista a "Els matins" de TV3.

Com el de Netol, hi ha altres anuncis en diversos formats i suports que són testimoni d'una època passada. El projecte Museu al Carrer del Museu de la Ciència i la Tècnica aplega fotografies i documentació sobre el patrimoni de la societat industrial, entre els quals hi ha diversos cartells publicitaris al carrer.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut