Medina té tres dies per pagar la fiança de 891.227,07 euros (Europa Press)
Medina té tres dies per pagar la fiança de 891.227,07 euros (Europa Press)
Madrid

Luis Medina té tres dies per pagar 900.000 euros de fiança pel cas de les mascaretes

L'instructor li imputa un delicte d'aixecament de béns, a més dels d'estafa, falsedat i blanqueig de capitals 

Luis Medina, germà de l'actual duc de Feria i un dels comissionistes per la venda de material sanitari a l'Ajuntament de Madrid, té tres dies per pagar una fiança de gairebé 900.000 euros.

El jutge que investiga el cas de les mascaretes li ha donat aquest termini després de la petició que va fer la Fiscalia, un cop descobert que al compte del banc hi tenia menys de 250 euros. Si no diposita la fiança, se li embargaran tots els béns mobles i immobles.  

A més, el jutge, Adolfo Carretero, ha decidit imputar-lo per un delicte d'aixecament de béns. Fins ara, Medina estava investigat per estafa agreujada, falsedat en document i blanqueig de capitals.

L'import de la fiança s'explica perquè el jutge vol que Medina cobreixi la responsabilitat civil dels presumptes delictes investigats. En el seu cas, puja a més d'1,2 milions d'euros i només se li ha pogut embargar un iot matriculat a Gibraltar valorat en 325.515 euros i els 247,26 que tenia al compte. Per això ara li reclama una fiança de 891.227,07 euros.

El jutge instructor deixa clar que la quantitat de la fiança es podria ampliar si no s'aconsegueix garantir suficientment les responsabilitats de l'altre empresari investigat, Alberto Luceño.

Investigació del patrimoni de Medina

El jutge diu que abans d'embargar-li els béns, en cas que no lliuri la fiança, s'haurà d'investigar el patrimoni de Medina i també demanar a l'Agència Tributària que aporti informació de les propietats i recursos a l'estranger.

També vol demanar més informació al Deutsche Bank dels moviments en aquesta entitat financera, per determinar si es va vendre bons per valor de 55.000 euros quan ja sabia que l'investigaven i Anticorrupció l'havia advertit d'un possible delicte d'aixecament de béns.

Entre les mesures que planteja l'instructor hi ha demanar al jutjat de primera instància número 12 de Sevilla que informi de si segueix el procés sobre l'herència de l'àvia de Medina, Eugenia Fernández de Córdoba, i de si l'imputat és part al procés, com a demandant i hereu. Si és així, demanarà que s'embarguin preventivament els drets hereditaris de Medina.

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialCovid-19
Anar al contingut