Madrid

Luis Bárcenas nega tots els fets que se li imputen davant del jutge del "cas Gürtel"

L'extresorer del PP Luis Bárcenas ha negat aquest dimarts davant l'instructor del "cas Gürtel", Antonio Pedreira, tots els fets que se li imputen. L'exsenador conservador ha explicat que es pagava els seus propis viatges i que no va afavorir les empreses implicades en la trama de corrupció amb l'adjudicació de contractes públics. Així ho ha assegurat el seu advocat a la sortida del Tribunal de Justícia de Madrid, on Bárcenas ha contestat a les preguntes de la Fiscalia i el magistrat durant prop de tres hores. Però Luis Bárcenas ha sortit del TSJM tal com hi havia entrat: imputat dels delictes de suborn i frau fiscal, i sense cap mesura cautelar.

Actualitzat
Durant la compareixença, Bárcenas ha negat "contundentment" haver comès frau fiscal i ha descartat ser la persona que hi ha darrere de les inicials L.B. que apareixen en els apunts de la comptabilitat opaca de la trama. En aquest sentit, l'extresorer popular ha preguntat a la fiscal per què la policia no investiga altres persones que també es diuen Luis i que consten en uns informes policials sobre la tramitació d'una infraestructura viària a la província de Lleó, de la qual Bárcenas hauria cobrat una comissió.

D'altra banda, l'exsenador també ha negat haver rebut cap quantitat econòmica provinent de Francisco Correa, ni de cap de les seves empreses, i ha explicat que, en tot cas, els delictes fiscals dels quals se l'acusa ja "haurien prescrit" perquè es remunten als anys 2002 i 2003.

De fet, ha afirmat que coneixia Correa i al número 2 de la trama, Pablo Crespo, a partir de la seva relació com a "proveïdors de serveis i esdeveniments" del PP.

Finalment, Luis Bárcenas, que ha comparegut davant del jutge de forma voluntària, ha aportat una carpeta plena de rebuts que acrediten el pagament dels seus viatges particulars i familiars, i ha rebutjat cap irregularitat en la compra d'un quadre amb la intenció de blanquejar diners de "fons il·lícits".  

El comitè i la "confiança"

Tot i això, el que sí que ha comentat Bárcenas ha estat l'existència al PP d'un comitè que decidia quina empresa s'havia de contractar. Tot i que inicialment s'estudiaven les propostes de diferents empreses, però la creixent "confiança" que van anar agafant amb Special Events, dirigida per Correa, feia que sovint fos l'escollida, fins al punt d'arribar a contractar-la dues vegades a la setmana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut