David Copperfield (Reuters)
David Copperfield (Reuters)

"Lucky#13": el truc de màgia que David Copperfield s'ha vist obligat a revelar

Actualitzat

David Copperfield, il·lusionista conegut mundialment, ha estat obligat a revelar un dels seus famosos trucs de màgia després que un espectador va sortir perjudicat d'una actuació.

Els fets van passar durant una actuació a Las Vegas l'any 2013. Gavin Fox, que llavors tenia 58 anys, va sortir com a voluntari a l'escenari per participar en el truc anomenat "Lucky#13"; un truc que té 61 anys d'història i consisteix que 13  membres del públic, triats a l'atzar, desapareguin de l'escenari.

Tot i que Copperfield no havia fallat mai fent aquest truc, Fox explica que durant aquella col·laboració va caure i es va dislocar l'espatlla.

Fox va haver de passar pel quiròfan i, des de llavors, diu que pateix dolor crònic i danys cerebrals derivats de l'accident.

 

L'afectat va presentar una demanda per negligència

Aquest dimarts, com a part del procés per aclarir el que va passar aquell dia, el productor executiu de Copperfield, Chris Jenner, ha hagut de revelar el truc de la desaparició davant del tribunal.

Tot i que Copperfield és el mag més ben pagat segons la revista "Forbes", els advocats de l'il·lusionista van considerar que aquesta revelació l'afectaria financerament. Igualment, però, el jutge va insistir que donés una explicació.

 

Més de 400.000 dòlars en factures mèdiques

Segons Cox i la seva defensa, el demandant s'ha gastat més de 400.000 dòlars (uns 325.000 euros) en factures mèdiques i consideren que era "deure dels acusats haver vetllat perquè l'ambient fos segur". Copperfield, però, ha respost que abans de l'actuació havia recorregut el mateix camí que van fer els voluntaris i era segur.

L'hotel on se celebrava l'espectacle, que també està denunciat, està d'acord amb Copperfield que els passadissos estaven nets. El judici continuarà dimarts vinent i la intenció és que Copperfield torni a testificar.

 

El truc de màgia revelat consisteix en...

El truc que Copperfield ha hagut de revelar és més senzill del que sembla. A les 13 persones voluntàries se les cobreix darrere d'una cortina i se les transporta, corrent, a través dels passadissos del lloc on s'estigui fent l'espectacle. Els participants surten de l'edifici i reapareixen a darrere del teatre.

Anar al contingut