Ciclisme

L'UCI retira els set Tours a Armstrong després que s'ha demostrat que els va guanyar amb l'ajuda del dopatge

La Unió Ciclista Internacional (UCI) sanciona per tota la vida el ciclista nord-americà Lance Armstrong i el desposseeix dels seus set Tours, donant així per bo l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que el va acusar de dopar-se i de subministrar substàncies dopants als seus companys d'equip.

Actualitzat
La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit sancionar per tota la vida el ciclista nord-americà Lance Armstrong i desposseir-lo dels seus set Tours, donant així per bo l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que el va acusar de dopar-se i de subministrar substàncies dopants als seus companys d'equip.

"Confirmo que no hi haurà apel·lació davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i que es reconeix la sanció imposada per la USADA. L'UCI prohibirà que Armstrong competeixi i el desposseirà dels seus set Tours. Lance Armstrong no té lloc al ciclisme", ha dit en roda de premsa el president de l'UCI, Pat McQuaid.

D'aquesta manera, amb contundència, ha parlat aquest migdia l'UCI. Sanció perpètua a Armstrong després d'una carrera en què destaquen set Tours, una fita que ningú més havia pogut igualar. L'UCI ha donat per bo l'informe que havia rebut de l'Agència Antidopatge dels Estats Units en què s'inculpava el ciclista texà. En el document, de mil pàgines, hi constava l'opinió de centenars de testimonis, entre els quals hi havia onze dels seus companys d'equip.

Els Tours d'Armstrong, entre el 1999 i el 2005, quedaran, ara, deserts, i l'Agència Antidopatge ha assegurat també que 20 dels 21 ciclistes que van pujar al podi en aquells set anys estaven directament vinculats amb el dopatge.

Mentrestant, Armstrong, que ja tenia coll avall la seva sanció, va fer una aparició pública fa tres dies a Austin, la ciutat on viu. Davant de més de 1.500 persones, va anunciar que deixava la presidència de la seva fundació contra el càncer i que ho feia per no interferir en la feina de l'entitat.

Tal com s'esperava, només era qüestió de temps, l'empresa Nike va trencar la seva relació contractual amb l'esportista i va denunciar la frustració d'haver estat enganyada durant més d'una dècada. Una sensació semblant a la que tenen, avui, centenars de milers d'aficionats a l'esport d'arreu del món. El mite Armstrong havia estat una enganyifa.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut